Home > Geen categorie > Zomertraining 2024

Zomertraining 2024

De schaatsen zijn inmiddels opgeborgen en na een paar weken rust en een geweldig smeltfeest staan we te trappelen om te beginnen met het zomerseizoen!

Dit zomerseizoen hebben we de samenwerking gezocht met Schaatsvereniging Centrum Oostzaan, Shorttrackvereniging Amsterdamsche Ys Club en andere sportverenigingen. We denken dat we een mooi programma hebben samengesteld met veel verschillende soorten trainingen. Voor een ieder wat wils!

Op maandag wordt er een training gegeven op basis van het Athletic Skills Model. De huidige jeugd en volwassenen zijn aanzienlijk minder fit en motorisch vaardig dan voorheen. Zij missen het plezier in bewegen. Het ASM geeft een andere betekenis aan beweegarmoede: we bewegen niet alleen te weinig, maar vaak ook te eenzijdig. Studies laten zien dat (top)sporters in hun jeugd vaak veel verschillende sporten hebben gedaan en daar hun voordeel uit halen voor hun prestaties. Deze variatie verkleint ook de kans op blessures en draagt bij aan een leven lang gezond bewegen. Voor deze training zochten we de samenwerking met trainers en verenigingen van verschillende sportdisciplines zodat we een veelzijdigheid aan beweegvormen kunnen aanbieden. Dit zorgt voor betere prestaties, minder blessures, meer creativiteit en meer plezier!

Dinsdag is de skeeleravond. Jeugdschaatsers, wedstrijdrijders en recreanten kunnen een training volgen of begeleid één of twee rondjes Twiske rijden. Tegelijkertijd wordt er ook een fietstraining gegeven in het Twiske.

Op woensdag is het gelukt om een krachttraining te organiseren. De training wordt begeleid door gespecialiseerde kracht- en conditietrainers. De trainingen zijn vanaf 12 jaar. Er wordt vooral gebruik gemaakt van het eigen lichaamsgewicht maar junioren, senioren en masters zullen ook gebruik maken van gewichten.

Donderdagavond en zaterdagochtend geeft st AYC een cornerbelt en sprongtraining gericht op shorttrack. Heb je het afgelopen seizoen meegedaan met de shorttrack training of wil je het komende seizoen gaan shorttracken, dan kan je meedoen aan deze trainingen.

Vrijdagavond is de traditionele fietsavond. In twee of drie groepen wordt er gefietst op de racefiets. De trainingen zijn ingedeeld op niveau. Er is een beginnersgroep waarin er veel aandacht wordt geschonken aan veiligheid, vaardigheid en leren trainen. Vanaf plm 11 jaar kan je hieraan meedoen. In de andere groepen wordt lekker hard getraind maar staat plezier en sociaal fietsgedrag hoog in het vaandel. Samen uit, samen thuis vinden we heel belangrijk.

Zaterdagochtend is er speciaal voor jeugd van 6 tot 18 jaar een skeelertraining georganiseerd door Centrum Oostzaan. De kinderen leren de skeelertechniek en werken aan hun conditie.

Het Twiske is op zaterdagochtend ook het terrein van MTB vereniging Het Twiske. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen hier terecht voor een stoere mountainbike training. Ook volwassenen kunnen tegelijkertijd hun mtb vaardigheden verbeteren, er is voor hen een beginners en een gevorderden groep.

Het volledige overzicht: HGI Zomertraining 2024