Home > Wedstrijden - Kunstijs > Zomertraining 2012

Zomertraining 2012

Ook dit jaar biedt Hard Gaat Ie weer een zomer programma aan. De jeugd kan op dinsdag skeeleren en op vrijdag fietsen, voor de volwassenen is op dinsdag ook de mogelijkheid om te skeeleren. In deze nieuwsbrief vind je meer informatie.

De training is voor alle HGI licentiehouders kosteloos, dat is al in het trainingsgeld inbegrepen. Voor niet-licentiehouders bedraagt dit € 30,- per zomer.

Dinsdag: skeeleren

De dinsdag training begint op dinsdag 8 mei. Er wordt om 18:45 uur verzameld bij het clubgebouw van AC Waterland, in het sportpark. We kunnen daar van de kleedkamers gebruik maken. Om 19:00 uur begint de training.

We trainen in 3 groepen:

  • De eerste groep traint onder leiding van Marjolijn Wolthuis en zal hoofdzakelijk uit pupillen bestaan. Deze training is vooral gericht op het leren skeeleren en verbeteren van de schaatsbeweging en vind plaats op een baantje in de Twiskepolder. Alle soorten (inline)skates volstaan hiervoor maar geen rollerskates o.i.d.
  • De tweede groep traint onder leiding van Jan Paul Drost en zal hoofdzakelijk uit junioren bestaan. Deze training is wedstrijdgericht op (bocht)techniek en snelheid en vind plaats op een baantje in de Twiskepolder. De deelnemers dienen hiervoor wel over echte “inline skates” te beschikken, stuntskates met hockey-schoenen voldoen hier niet.
  • De derde groep traint onder leiding van René Koning. Deze training is marathongericht (niveau masters 2/3) op conditie en schaatstechniek en vind plaats op het grote skeeler-parcours in de Twiskepolder. De deelnemers dienen hiervoor wel over echte “inline skates” te beschikken, stuntskates met hockey-schoenen voldoen hier niet.

De groepen van Marjolijn en Jan Paul doen eerst een gezamenlijke warming-up rond de atletiekbaan. Hier zijn goede sportschoenen bij noodzakelijk. Als de weersomstandigheden niet geschikt zijn om te skeeleren zullen deze groepen een droogtraining doen, dus de training gaat altijd door.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Jan Paul Drost
jp.drost@hardgaatie.nl
020-4821863

Vrijdag: fietsen voor jeugd

Op de vrijdag avond is er voor de jeugd weer de mogelijkheid om te wielrennen, de eerste avond is vrijdag 27 april. Er wordt gestart vanaf het Raadhuisplein om 19.00 uur. Het doel is om door middel van het fietsen een beter conditie te krijgen en is bestemd voor de jongste trainingsleden van HGI (de jeugdschaatsers die overgaan naar de trainingsgroep en de pupillen). De begeleiding in handen van Marjolein Wolthuis en Jos Goedhart.

De nadruk voornamelijk op het maken van een gezellige fietsavond waarbij er afstanden van tussen de 20 en 25 km. gereden worden. De gemiddelde snelheid zal meestal niet boven de 25 km per uur uitkomen, dus we fietsen ongeveer een uur met het principe samen uit is ook weer samen thuis. Tijdens deze avonden zal er aandacht besteden aan een aantal aspecten van het fietsen met groepen op de weg, zoals het kop over kop rijden, waaieren en soepel hellingen op rijden.

Wat moet je allemaal hebben om mee te kunnen met deze groep:

  • Goede zin, dat maakt het voor de begeleiders ook leuk.
  • Een racefiets, voor de jongste groep volstaat een sportfiets of mountainbike met voldoende versnellingen ook.
  • Een valhelm, dit is echt een verplichting.
  • Een reserve binnenband.
  • Een bidon met drinken of sportdrank voor onderweg.

Aangezien we op de openbare weg fietsen houden we ons aan de verkeersregels en moet je ook zelf goed opletten op het verkeer.

Een aantal jeugdleden hebben nog geen (race)fiets, bij deze een oproep aan alle HGI leden kijk een in je schuur of je nog van vroeger een (race)fiets in een kleine maat bezit die je kwijt wilt aan een van onze jonge talenten. Uit vroegere tijden weten we dat er verschillende kleinere fietsen binnen HGI aanwezig waren dit is dus de kans om deze door te sluizen aan nieuwe talenten. Laat Jos of Marjolein even weten wat je beschikbaar hebt.

Contact adressen:
Jos Goedhart
jos.goedhart@xs4all.nl
Marjolijn Wolthuis
marjolijn.wolthuis@zonnet.nl