Home > Geen categorie > Zilver voor Damstede meiden op NK SPA

Zilver voor Damstede meiden op NK SPA

Emma Fransen, Leila Meijer, Quinty van Wijnbergen en Emma Kant hebben zilver gewonnen op het Nederlands Kampioenschap Scholen Ploegenachtervolging (NK SPA). De meiden kwamen uit voor het Damstede Lyceum uit Amsterdam. Een paar weken geleden plaatsten zij zich voor dit evenement door in Hoorn te winnen in de categorie meisjes licentiehouders tot en met 14 jaar. In de Uithof in Den Haag werd vandaag hard gestreden om de prijzen door scholen uit heel Nederland.

Damstede 2eNa de opening met het volkslied begon vanochtend om 9.15 uur de eerste ronde waarin de snelste 10 scholen in 10 verschillende categorieën tegen elkaar reden. Damstede begon goed en zette in hun groep de snelste tijd neer over 3 ronden in 1.41.98. In de tweede ronde verliep het helaas iets minder gesmeerd, maar was het nog steeds goed voor de derde tijd in 1.42.92. Na deze twee voorronden had Damstede zich als tweede geplaatst voor de finale waarin de snelste 4 scholen per categorie mochten uitkomen. In een bloedstollende finale tegen titelhouder CSG Het Noordik uit Almelo kwam Damstede slechts 0.17 seconden tekort voor het goud. Toch waren ze dik tevreden met hun tijd in 1.41.26 en met het zilver!

Tom CiosBij de heren licentiehouders boven de 18 jaar deed HGI rijder Tom Kant mee met zijn ploeg CIOS IJs en Skate uit Heerenveen. Zij veroverden het goud door in de finale over 4 ronden titelhouder het Johan Cruyff College uit Enschede af te troeven met maar liefst 3 seconden!

Na een erg lange wedstrijddag werden alle finalisten uitgebreid gehuldigd en werd afgesloten met het Wilhelmus.