Home > Wedstrijden - Kunstijs > wijzigingen licenties

wijzigingen licenties

Voor komend seizoen worden er een aantal zaken omtrent de licenties gewijzigd. Hieronder volgt een samenvatting. Mochten er naar aanleiding van deze veranderingen nog vragen zijn, kan je altijd contact opnemen met de wedstrijdcommissie:

  • Één licentie voor alle KNSB-disciplines, er is dus geen aparte inline-skate licentie meer nodig en ook de oormerken komen te vervallen. Wel moet er per licentie aangegeven worden in welke disciplines een licentiehouder actief zal zijn. HGI zal alle licenties standaard aanvragen in de disciplines Langebaan en Marathon. Mocht je (van plan zijn) wedstrijden bij het inline-skaten of shorttrack gaan rijden, laat dat even weten via het aanmeld/wijzigingsformulier of via een mail naar de wedstrijd commissie. Het toevoegen van een discipline is kosteloos, maar dient uiterlijk 2 weken voor je eerste wedstrijden in de betredende discipline te gebeuren.
  • Het is niet meer verplicht om bij een trainingsabonnement een licentie af te nemen. Echter de licentie is verplicht als je aan meer dan drie wedstrijden per jaar wilt deelnemen (3 per jaar over alle disciplines). Rijders die niet meer dan 3 wedstrijden per jaar willen rijden kunnen er voor kiezen geen licentie af te nemen en tijdig voorafgaand aan de wedstrijden die ze willen rijden een dag-licentie aan te vragen. Let op: iedere wedstrijdorganisator bepaalt zelf wie er mogen deelnemen en dus ook of hij/zij dag-licenties accepteert. HGI adviseert op dit moment alle trainingsleden gewoon een licentie aan te vragen, tenzij je absoluut geen wedstrijden rijdt (denk hierbij ook aan marathon en club wedstrijden).
  • Inline-skate licenties die in 2014 zijn aangeschaft, worden per 1 juli 2014 omgezet naar deze nieuwe (multidisciplinaire) licentie en zijn dan geldig tot en met 31 december 2014. De KNSB heeft op dit moment niet duidelijke gemaakt of deze licentie automatisch ook in de langebaan en marathon disciplines geldig is en ook niet hoe de situatie er na 31 december uit zal zien. De rijders die afgelopen seizoen zowel een schaats als inline-skate licentie hadden worden hier op een later tijdstip nog over geïnformeerd
  • Het verplichte abonnement op het magazine Schaatsen.nl verdwijnt. Leden die alsnog een abonnement op dit magazine boordevol nieuws uit de schaats en inline-skate wereld willen moeten zelf een abonnement hierop aanvragen via schaatsen.nl. HGI zal geen abonnementen op dit magazine aanvragen.