Home > Geen categorie > Waterschapsverkiezingen en HGI….!

Waterschapsverkiezingen en HGI….!

Stem 20 maart op JELLE….!

20 maart is een belangrijke dag. Provinciale Statenverkiezing natuurlijk en ook deze keer worden er gelijktijdig weer nieuwe bestuurders voor de Waterschappen gekozen.

Het Waterschap is minder bekend bij het grote publiek, je betaalt elke jaar keurig je belasting, maar wat ze nu precies doen? En wat heeft een schaatsclub als Hard Gaat Ie hier mee te maken?

Het Waterschap Hollands Noorderkwartier is verantwoordelijk voor de kwaliteit van ons water (niet het drinkwater!) en moet zorgen dat wij droge voeten houden. Dus zij onderhouden de dijken en de watergangen in ons landelijk gebied. En dan kunnen zij zomaar besluiten dat bruggen b.v. vervangen moeten worden door een duiker. Dat is nl goedkoper. Maar dat betekent dat die vaarweg niet meer te bevaren is en nog erger, ook niet meer te “schaatsen” is! Extra kluun-plaatsen zijn het gevolg. Dan wordt het uitzetten van een leuke Waterland West toertocht steeds lastiger.

Daarom heeft uw bestuur besloten samen te werken met een Waterschappartij die het behouden van toertochten hoog in het vaandel heeft staan! Dat is geworden: “Natuurlijk B.B.W.” ( Boeren, Burgers en Waterbelang, kijk ook op http://www.natuurlijkbbw.nl )

Onze schaatsnestor uit Landsmeer, Jelle Attema staat op deze lijst op positie 12 en voorzitter Andries de Weerd op 16. Maar nog belangrijker wellicht is, meervoudig kampioen marathonschaatsen en dochter van een bollenteler uit Andijk, Irene Schouten. Zij is lijstduwer voor deze partij op positie 49. Zij is, als direct betrokkene, doordrongen van een goede vertegenwoordiging in het bestuur van een Waterschap.

Mocht u 20 maart een bewuste keuze willen maken bij de Waterschapverkiezingen, denk dan aan deze partij en deze personen.

Met vriendelijke groet,

Andries de Weerd

voorzitter IJsclub Hard Gaat Ie.