Home > Geen categorie > Viking Race 2016

Viking Race 2016

Emma startEmma Kant beleeft een succesvol schaatsseizoen. Met haar 2e plaats op het Nederlands Kampioenschap Allround plaatste zij zich voor de Viking Race 2016, het grootste internationale jeugdtoernooi voor meisjes en jongens van 11 tot en met 16 jaar, waar talenten uit heel Europa mogen strijden om de prijzen. Deelnemende landen waren Noorwegen, Zweden, Nederland, Duitsland, Italië, Polen, Finland, Oostenrijk, Denemarken, Wit Rusland, Roemenie en ‘gastland’ Gewest Friesland.

Coach TomDonderdag 25 februari was er voor de 252 deelnemers tijdens een trainingsuur de gelegenheid om even te wennen aan de nieuwe ijsvloer van Thialf in Heerenveen. Voor Emma een belangrijk moment om haar wedstrijdvoorbereiding te doen en voeling te krijgen met het ijs. De omschakeling naar dit snelle ijs is voor haar altijd even lastig, omdat ze meestal traint onder matige omstandigheden op de Jaap Edenbaan. Vrijdag stonden voor de 14-jarigen de 500 en 1000 meter op het programma. Gecoacht door haar broer Tom begon Emma haar toernooi goed!  Op de 500m verbeterde ze ruim haar persoonlijke record naar  41,74 seconden en pakte ze daarmee het brons. Ook de tweede afstand de 1000m in een tijd van 1.23,69 liep lekker en was goed voor een bronzen medaille. Op de slotdag moesten er nog een 500 en een 1500 meter afgewerkt worden. Ze trok de lijn van de eerste wedstrijddag door en  werd derde op beide afstanden in resp. 41,90 en 2.09,03 en werd daarmee ook derde in het eindklassement, een mooie prestatie. Het goud en het zilver gingen naar Maud Lugters en Femke Kok.

Podium 1500mDe Viking Race werd zaterdagavond feestelijk afgesloten  in ’t Voorhuys in Emmeloord, waar na een gezamenlijke vriendschapsmaaltijd de winnaars van het algemeen klassement van alle 12 leeftijdscategorieën gehuldigd werden. Tot middernacht konden de deelnemers zich nog vermaken op de gezellige disco!