Home > Verslagen > verslag clubavond

verslag clubavond

Zaterdag avond hadden zich 32 deelnemers voor de gezamenlijke clubavond van Amstelbocht, STG Waterland en Hard Gaat ie verzameld in het ‘aquarium’ voor de groepsindeling en uitleg over de onderdelen van die avond. Het programma van deze avond was eens wat anders dan de reguliere langebaan en marathon wedstrijden, het doel was om samen een gezellige schaatsavond te beleven. Ondanks dat het bord bij de baan waarschuwde voor gladheid zorgde de lichte miezerregen voor oer-Hollandse schuurpapier.

Het programma bestond uit 2 onderdelen, te beginnen met een mass-start over 700 meter gevolgd door een koppelkoers. De rijders waren in teams van 4 personen ingedeeld en het was uiteraard de bedoeling om als team zoveel mogelijk punten te verzamelen. Hard Gaat ie deed met twee complete teams mee, het junioren team met: Simon Rem, Rinus Drost, Jochem van den Broek en Martijn Goedhart. Het tweede team, de senioren, bestond uit: Andries de Weerd, Wener Rem, Jan Paul Drost en Jos Goedhart. Verder deed Frans en Anky Faber nog mee in een ander team.

Bij de mass-start konden de rijders individueel punten verdienen. Alle rijders kwamen in de verschillende heats minimaal twee keer aan bod en via een knock-out systeem volgde nog twee rondes. De zes beste rijders stonden uiteindelijk in de finale, deze werd uiteindelijk gewonnen door good-old Martin Heerma.

Het tweede onderdeel en sluitstuk van de avond was een echte koppelkoers, de 4×0,11 uur. Alle acht teams begonnen met één rijder in de baan en na de loze ronde was het de bedoeling om in het wisselvak met een teamgenoot te koppelen zodat deze de race vervolgt. Na 6 minuut en 30 seconden (0,11 uur) mocht er niet meer gewisseld worden en moest de rijder die dan in de baan was nog twee ronden doorrijden.

De door de individuele rijders behaalde punten in de mass-start werden opgeteld bij het resultaat van de koppelkoers. Het winnend team was: Christel van der Made, Gerdien Meijer, Niels de Jong en Jan-Willem Meijer. Het junioren team van HGI behaalde een mooie 6e plaats net voor het senioren team dat 7e werd.

De complete uitslag volgt later.