Home > Schaatsnieuws > Van der Star beëindigt schaatscarrière

Van der Star beëindigt schaatscarrière

Van der Star beëindigt schaatscarrière

15 juli 2010

Sanne van der Star heeft haar schaatsen voorgoed in het vet gezet. Dit heeft de 24-jarige schaatsster uit Heerenveen bekendgemaakt. De sprintster werd de afgelopen jaren geteisterd door blessureleed en vindt het nu wel mooi geweest.

“Na jaren lief en leed gedeeld te hebben met het schaatsen heb ik besloten te stoppen. Ik heb lang getwijfeld en heb eindelijk de knoop doorgehakt. Het voelt als een goede keuze en als een opluchting”, laat Van der Star, die dit jaar nog vierde werd op het NK sprint en als dertiende eindigde op het WK sprint, weten. In 2008 brak zij haar kuit- en scheenbeen, waarvan zij niet goed herstelde. “Extra bot groeide verkeerd aan rond mijn scheenbeen en stak in mijn pees, waardoor ik weer geopereerd moest worden. Dit zorgde voor een erg lang herstel en veel narigheid. Afgelopen seizoen heb ik de draad weer opgepakt en het ging steeds beter. Ik haalde het WK sprint weer, maar de echt goede presentaties waren er nog steeds niet.”

“Doordat de echt goede prestaties weg bleven, twijfelde ik vorige winter al heel erg, maar ik heb vorige winter steeds het idee gehad dat er nog meer uit te halen viel na mijn blessure. Dit omdat ik nog geen goede zomer gedraaid had”, vervolgde Van der Star, die afgelopen seizoen voor VPZ schaatste. “Ik hoopte ook dat het geloof en de motivatie weer terug zouden komen als ik weer lekker aan het trainen was, maar dat gebeurde niet. Ook bleef mijn enkel gevoelig en vanuit mijn enkel kreeg ik nieuwe blessures. Mede door dit, ging ik met tegenzin naar de trainingen en realiseerde ik mij dat het genoeg was. Ik ga nu rustig nadenken wat ik nu ga doen.”

Van der Star is momenteel bezig aan studie bedrijfskunde aan de Open Universiteit.

Gerelateerd

Schaatsers

 

Meer schaatsnieuws