Home > Geen categorie > Uitslagen Sloot- & Slobrace

Uitslagen Sloot- & Slobrace

Onder mooie weersomstandigheden werd vrijdag 16 juni de Sloot- en Slobrace gehouden op het terrein van onze ijsclub. Dit evenement was tevens de traditionele opening van de Sport- en Feestweek met dit jaar voor het eerst 2 starttijden. Om 19 uur startten de 131 wedstrijddeelnemers, waaronder 43 meerkampers en 5 minuten later vertrokken de 237 recreanten. Net als vorig jaar weer een geweldige opkomst van 368 deelnemers!

De route voerde wederom over weilanden en door 15 blubbersloten gelegen aan weerszijden van het Amsterdamse Pad. De totale lengte van het parcours was plm. 2 km en was loodzwaar. De toeschouwers konden de wedstrijd prima volgen vanaf de bruggetjes op het fietspad.

Bij de heren was het erg spannend. Winnaar werd Guus Rodermans in een tijd van 16:20, die nummer 2 Tom Roeleveld (16:25) nog maar net voor bleef. Ook Jeffrey Stuijt (16:30) zat er maar een paar seconden achter.

Bij de dames won Emma Kant afgetekend in 19:46. Zij bezorgde daarmee het meerkampteam Hard Gaat Ie de nodige punten. Milou de Bueger (20:45) en Mandy Blokzijl (23:11) werden tweede en derde.

Bij de jongens onder de 16 won Max van Bohemen (17:32) voor Jonas van Diepen (18:36) en Rob de Graaf (18:40) en bij de meisjes onder de 16 kwam Zorra Surig in dezelfde tijd (23:05) over de finish als Mila Swinkels en Marie de Boers.

Na de finish stonden de spuitgasten van de brandweer klaar om alle deelnemers schoon te spuiten. Sponsor Hegron Cosmetics had zoals ieder jaar een flacon shampoo voor een ieder ter beschikking gesteld. We kunnen weer terugkijken op een geslaagd evenement en danken de ruim 30 vrijwilligers hartelijk voor hun bijdrage!

Het meerkampteam van HGI behaalde met Ivar Kroon en Emma Kant de meeste punten en gingen na dit onderdeel aan de leiding!

Uitslagen: klik hier

Foto’s: Leo Verhoef en Jan Paul Drost