Home > Clubnieuws > uitslag HGI teamstrijd in Hoorn

uitslag HGI teamstrijd in Hoorn

de prijsuitreiking

Op zaterdag 10 maart vond op hilarische en gezellige wijze de afsluiting van het schaatsseizoen plaats met een teamstrijd om de felbegeerde Jelle Attema bokaal.

De teamstrijd bestond uit 5 onderdelen, als eerste werd er een Engelse mijl op houten schaatsen rechtsom gereden. Deze ‘race met hindernissen’ leidde weer tot het ontdekken van tot verkort onontdekt talent en sommige ontdekte talenten zakten genadeloos door het ijs. Uiteindelijk wist good-old Jan Paul Drost na 4 ronden als eerste de finish te bereiken.

Daarna was het tijd voor een heuse start&rem proef. Een rijder moest zo snel mogelijk de eerste finishlijn passeren en stilstaan voor de 2de finishlijn. Team Roos wist de noodrem het beste te vinden sleepte de winst op dit onderdeel binnen.

Waar het bij de voorgaande onderdelen steeds on individuele kwaliteiten ging waren de daarop volgende onderdelen gericht op het totale team. Te beginnen bij de teamsprint/estafette, alle vier de rijders van een team reden na elkaar 100 meter en de totale (gezamenlijke) tijd telde. Bij deze sprint kwam de ware aard van team Martijn naar boven, zij wisten als snelste de 4x 100 meter af te raffelen.

Het vierde onderdeel was de ‘ploegenachtervolging aan de stok’, alle rijders van een team aan een lange stok en zo snel mogelijk drie ronden rijden zonder de stok of een van de rijders te verliezen. Walter lied zien toch meer aanleg voor ijsskiĆ«n te hebben en werd door de rest van zijn team, onder leiding van kopman Swen, op sleeptouw genomen. Het was echter team Vorstman die de winst aan de stok hadden hangen.

team Roos

het winnende team

Als laatste was het tijd voor een oer-Hollandse marathon. Bij de D en C rijders was team Vorstman oppermachtig, hun kopman wist het bij de A rijders helaas niet af te maken en zag de winst aan zijn neus voorbij gaan. Bij de B rijder wist team Swen nog te winnen, maar ook zij kwamen te kort tegen het geweld van team Roos. Op twee ronden voor het eind van de marathon van de A rijders plaatste de kopman van team Roos, Gijs Roos, een splijtende demarrage waar niemand een antwoord op had. Dit leverde niet alleen de winst winst bij de A rijders op maar boven al de Jelle Attema bokaal.

de uitslag van de strijd om de Jelle Attema bokaal:

  1. team Roos
  2. team Kant
  3. team Vorstman
  4. team Martijn
  5. team Douwe
  6. team Swen
  7. team Rem
  8. team Drost
  9. team Ivo