Home > Clubnieuws > Uitnodiging schaatsavond in Hoorn

Uitnodiging schaatsavond in Hoorn

Kunstijsbaan De Westfries in Hoorn opent zaterdagavond 14 maart a.s. haar deuren om de inwoners van Landsmeer en Oostzaan te ontvangen voor een ‘gratis’ avondje schaatsen. Dit wordt aangeboden door sponsor Loon Salarissoftware en georganiseerd door de ijsclubs Hard Gaat Ie en Centrum.

Er is een gevarieerd programma, dat van start gaat met wedstrijden over 100 m en 500 m voor jeugdleden van 17.30 tot 19.15 uur . De inschrijving daarvoor is van 17.00 tot 17.30 uur.

Van 19.30 tot 21.00 uur kunnen alle Landsmeerders en Oostzaners hun ‘baantjes trekken’. Een mooie gelegenheid ook om je schaatsen eerst door deskundigen van de club te laten slijpen, waarna er bovendien nog aan een schaatsclinic meegedaan kan worden. Deze clinic wordt verzorgd door zes aspirant trainers van Hard Gaat Ie en Centrum die hun opgedane kennis in de praktijk zullen brengen. Wat je in die clinic kunt leren is ‘hoe je afzet op het rechte eind’ en ‘hoe je een goede bocht rijdt’. Zelfs voor ervaren schaatsers nog een aanrader! En natuurlijk ontbreekt niet de koek en zopie.

De avond wordt van 21.00 tot 23.00 uur afgesloten met een Teamstrijd waarin door vier teamleden eerst een Engelse mijl wordt gereden op houten schaatsen met de klok mee (dus de ‘verkeerde’ kant op). Nostalgie, hilariteit en behendigheid in één dus.

Daarna volgt met die teams een start & remproef waarin na 100 meter moet worden stilgestaan ná de eerste finishstreep, maar vóór de laatste finishstreep. Kortom: het komt aan op timing, durf en explosiviteit!

Dan volgt een ploegenachtervolging aan een flexibele stok van 4 meter lengte, waarin een (volledig) team een ander team moet proberen in te halen binnen drie ronden. Hier zal het vooral gaan om samenwerking, cadans en het bij elkaar houden van het team!

En tot slot een 700m mass start waarin meerdere rijders van gelijkwaardig niveau gelijktijdig starten.

Je kunt voor deze Teamstrijd inschrijven met een ploeg van vier personen. Zo’n team moet bestaan uit één Recreant (niet licentiehouder), één Pupil of Junior C, één Master, en één naar keuze. Tenminste één van de vier deelnemers is een dame!
Indien niet aan deze voorwaarden kan worden voldaan schrijf je individueel in en stelt de wedstrijdcommissie de ploegen samen.
Let wel: er mogen maximaal twaalf teams meedoen (dus 48 deelnemers) en de inschrijving op wedstrijden@hardgaatie.nl sluit op zondag 8 maart a.s.
Het volledige reglement van deze teamstrijd is op te vragen bij de wedstrijdcommissie op hetzelfde e-mailadres.

Dus als je van schaatsen en plezier houdt, kom dan zaterdagavond 14 maart naar Hoorn!