Home > Geen categorie > Twiske Turtles slaan erop los!

Twiske Turtles slaan erop los!

Vrijdagmiddag 30 maart is de trainingsgroep van trainer Peter van Niekerk, die op vrijdag het 2e uur traint, afgereisd naar de Westfries in Hoorn om een ijshockeyclinic bij te wonen. De clinic werd verzorgd door een aantal leden van de Blue Mountain Cougars uit Hoorn. De junioren en een aantal masters van ijsclubs HGI en Centrum Oostzaan gingen eerst koolhydraten stapelen middels een pastabuffet in het restaurant. Hierna werd de outfit of “hockeygear” aangemeten en konden ze los.

De groep, die inmiddels was omgedoopt tot de “Twiske Turtles”, kreeg eerst een pittige technische training die letterlijk met vallen en opstaan verliep. Het schaatsen op de korte en ronde ijshockeyschaatsen ging de meeste “langebaners” opmerkelijk goed af. Vooral het feit dat er niet elke 100 meter linksaf geslagen hoefde te worden beviel goed. Het viel de groep echter vies tegen hoe enorm intensief ijshockey eigenlijk is.

Na de training, die volgens de Blue Mountain Cougars een eitje was maar waar de Twiske Turtles een pittige dobber aan hadden, werd de groep gesplitst en een partijtje gespeeld. De ‘blauwen’ tegen de ‘kleurtjes’, gecoacht door Bart Goede en Jelle Attema. Slechts 30 seconden het ijs op en continu doorwisselen en het was nodig ook! De spelers op de reservebank konden even piepend en krakend een paar minuten op adem komen en vervolgens weer los! De einduitslag was uiteindelijk 3-2 voor de ‘kleurtjes’, maar dat kon ook andersom zijn, waarna er een knokpartij ontstond en ook dat schijnt heel normaal te zijn bij deze sport.

Na het douchen was alles echter weer koek en ei en werd er tijdens een biertje en bittergarnituur nog even gezellig nagepraat.Een geweldige kennismaking met een machtig mooie sport die, als we niet opletten, ons nog leden gaat kosten! Het leukste kwam echter de volgende dag………..spierpijn!

Foto’s: Bart Goede (klik hier voor meer foto’s en video’s)