Home > Geen categorie > Trainingsweekend in Leeuwarden

Trainingsweekend in Leeuwarden

Van 1 tot 3 december waren 20 Hard Gaat Ie rijders op trainingsweekend in Leeuwarden. Het trainingsweekend was voor pupillen A en B en voor junioren. Elke dag was er een training op het ijs op de snelle baan in de 11stedenhal en op zondag werd afgesloten met een wedstrijd over 500m en 1000m. Dit alles was mogelijk door de fantastische medewerking die we kregen vanuit Leeuwarden en door sponsorgeld van de Vriendenloterij en Jumbo kon de club flink bijdragen aan dit avontuur.

Vrijdagavond 18.30u werd iedereen met bagage en fiets verwacht in de 11stedenhal voor de eerste training. De training werd verzorgd door Swen Faber en Marjolijn Wolthuis. Na de training gingen we eerst langs de McDonald’s en daarna op de fiets naar het Alibi Hostel in hartje Leeuwarden. Wat een toffe plek is dat! Een oude gevangenis uit de 17e eeuw, mooi verbouwd en we sliepen in de cellen.

Zaterdagochtend stond iedereen om 7.20u paraat op de binnenplaats voor een cornerbelt training. Daarna gezellig ontbijten en op de fiets naar een speciale Athletic Skills sporthal waar we anderhalf uur lekker konden sporten. De hal daagt uit tot veelzijdig bewegen en dat hebben we volop gedaan. Na de lunch met gebakken eitjes van René, was het tijd voor huiswerk. In de middag werd de groep in drieën gedeeld en voerden ze verschillende opdrachten uit in Leeuwarden: puzzels, speuren naar minimensen, foto’s maken van streetart en nog veel meer. In de avond konden we terecht bij Keukencafé TOTT voor op hout geroosterde saté. Na het eten weer op de fiets naar de 11stedenhal. Ondertussen werd het steeds kouder en op de terugweg van de ijsbaan naar het hostel was het erg glad op de fietspaden en moesten we stukken lopen.

Zondagochtend konden we in de ochtend een rustige wedstrijdvoorbereiding doen op de ijsbaan. Terwijl wij aan het trainen waren werd er op het middenterrein een Junioren World Cup Shorttrack verreden. We konden tussendoor lekker kijken. Na een pasta lunch bij Brasserie De Spiegelaar pakten we onze spullen uit het hostel en vertrokken we naar de ijsbaan voor onze wedstrijd. De wedstrijd was helemaal alleen voor ons! Jury, scheidsrechters en klokkers van Leeuwarden waren allemaal speciaal voor HGI een uur eerder gekomen zodat wij onze wedstrijd konden houden. Echt heel speciaal. Ook heel speciaal was de Junioren World Cup die nog steeds verreden werd tijdens onze wedstrijd. De harde muziek en omroeper leidde wel wat af, maar vergeten doen we het niet meer. Er sneuvelden heel wat pr’s die avond op de 500m, 1000m en 5km. Wij reden onze tijden terwijl Angel Daleman goud pakte op het middenterrein en ook won de oranje mixed relay goud.

Een erg leuk en bijzonder weekend!