Home > Geen categorie > Theun Asjes wint jeugdschaatswedstrijden

Theun Asjes wint jeugdschaatswedstrijden

Woensdagavond waren er schaatswedstrijden voor alle jeugdschaatsers van de Jaap Edenbaan met diploma C/D/E of F. Er stonden 140 kinderen te trappelen om te kunnen starten in vier categorie├źn: jongens diploma C/D en E/F en meisjes diploma C/D en E/F.

In een heerlijk avondzonnetje stonden 20 Hard Gaat ‘Ie rijders klaar voor hun eerste rit, de 100 meter. Er werd flink gestreden en ook leuke tijden gereden. Hierna werd de start verplaatst en werd er een 300 meter gereden. Voor veel kinderen was dit de eerste keer dat ze deze afstand reden. De kinderen van HGI mochten als eerste starten. Dit was gunstig, want het begon snel af te koelen. Het ijs was helaas niet meer zo goed, want er was besloten niet te dweilen. De tijden waren hierdoor minder goed.

Het was een leuke en gezellige wedstrijd. Na afloop kregen alle rijders een medaille en de snelste 3 per categorie een flinke beker. Bij de meisjes diploma E/F werd Iris Verbeek mooi 3e. Bij de jongens diploma E/F werd Niels Brandt 2e, Theun Asjes won de 1e prijs!