Home > Geen categorie > Succesvolle onderhoudsdag

Succesvolle onderhoudsdag

onderhoudsdag3Op zaterdag 5 november organiseerde Dick Wals voor onze club weer de jaarlijkse onderhoudsdag. Een dag waar velen al het hele jaar naar uitkijken, en die nodig is om onze natuurijsbaan weer ‘winterklaar’ te maken.

Om 9:30 uur hadden Eric en Ans de Bueger de koffie klaar en druppelden de vrijwilligers c.q clubleden langzaam binnen. De opkomst was goed, er waren in totaal 18 mensen. Het weer was dit jaar minder dan voorgaande jaren maar dat mocht toch de pret niet drukken. Vol enthousiasme trok men rond 10.00 uur de laarzen aan, trotseerde men het weer en begon men met de werkzaamheden. Die waren heel divers, en bestonden uit het uithalen van slootafval (halmeren), bosmaaiwerkzaam-heden, ophogen van verzakkingen in de bestrating, verwijderen van onkruid tussen de bestrating, het stabiliseren met behulp van schoren van de lichtmasten, de dakgoten legen enz. enz.

onderhoudsdag1
Om 12:30 uur had chef kok Eric voor 18 personen de lunch klaar. Dit jaar bestond het uit erwtensoep en macaroni. Naast het lekkere eten was het natuurlijk weer een heel gekakel, vrouwen zijn er niets bij !! Rond 13.15 uur had iedereen genoeg gegeten en begon men aan de laatste etappe van de onderhoudsdag.

onderhoudsdag4Tussen de buien door was het weer uiteindelijk best redelijk en kan teruggekeken worden op een geslaagde dag waar veel werk is verzet. Om 15.00 uur werd er door de liefhebber nog een biertje genuttigd met een kleine versnapering en ging iedereen daarna tevreden huiswaarts.

De ijsbaan is er weer klaar voor: de winter kan komen! Alle vrijwilligers worden hartelijk bedankt voor zijn of haar inbreng en voor volgend jaar wordt gehoopt weer op jullie te kunnen rekenen!

 

onderhoudsdag2