Home > Geen categorie > Succesvolle finale Portengen competitie

Succesvolle finale Portengen competitie

Vanochtend was de finale van de Portengen competitie op de Jaap Edenbaan. Van de ongeveer 70 pupillen die waren uitgenodigd om deel te nemen aan deze finale, deden van Hard Gaat Ie elf pupillen mee, die getraind worden door Marjolijn Wolthuis, Arjan Schreuder, Dewi Paardekoper en Wolbert Meijer. Ondanks de regen sneuvelden er diverse persoonlijke records.

Om de finale te mogen rijden, moest aan minimaal drie van de zes voorrondes worden deelgenomen. Per afstand zijn punten te verdienen, waarvan de beste drie resultaten meetellen voor het eindklassement. In de finale werden per categorie dezelfde afstanden gereden en waren dubbele punten te verdienen, waardoor het tot het laatst spannend bleef wie er op het podium zouden komen.

De pupillen CDEF reden 500m en 300m. Tim Verbeek, de jongste HGI-deelnemer, mocht de spits af bijten. In het kwartet erna streed de tweeling Diewer en Mads Elich tegen elkaar, wat resulteerde in een nieuw PR voor beide. Ook Lieke Visser en Ingmar Kaizer wisten hun PR dik te verbeteren. Gijs Nolen reed een goeie 500m en kon in een rechtstreeks duel op de 300m zijn directe concurrent niet verslaan, maar reed wel een seconde van zijn PR af, goed voor de derde plek in het eindklassement. Niels Brandt evenaarde in weer en wind zijn PR die hij vorige week op het NK pupillen in Groningen reed en waardoor hij zijn eerste plaats in het klassement niet meer uit handen gaf.

De pupillen B reden in de finale een 500 en 700m. Iris Verbeek reed een goeie 500m. Op de 700m liet ze zich niet gek maken door haar tegenstander, die hard van start ging. Ze reed haar eigen race en met een snelle tweede ronde pakte ze in de laatste bocht de voorsprong en finishte met een dik PR. Goed voor een derde plek op het podium.

Behalve een 500m, waarbij zowel Theun Asjes als Lisa Brandt hun PR verbraken en Tom Meijer met een goede race zijn positie in de top van het klassement verstevigde, moesten de pupillen A ook een 1000m rijden. In de stromende regen reden zijn hun laatste afstand. Dit resulteerde in een zesde plaats voor zowel Theun als Lisa en een knappe tweede plaats overall voor Tom Meijer.

Na de wedstrijd werden in Jaap! onder het genot van een welverdiende warme chocolademelk de prijzen uitgereikt. Per categorie was er voor alle deelnemers een beker met daarop hun eindklassering, de beste drie per categorie werden geëerd op het podium.

Uitslagen hier