Home > Verslagen > Start van het marathon seizoen

Start van het marathon seizoen

Woensdagavond 19 oktober was het weer zover, de eerste marathon van het seizoen werd verreden. Ondanks de slechte weersvooruitzichten was het bijna de gehele tijd droog en wind stil.

De D3 beet het spits af en begonnen hun 20 ronden gelijk met vuurwerk. Sybille Mulder reed de eerste ronden weg, waardoor het een snelle start werd. Naarmate de wedstrijd vorderde werd er steeds meer HGI geel zichtbaar aan de kop van het peloton. Debutante Rosa Vermeulen begon voorzichtig achteraan, maar werkte zich steeds iets meer naar voren. Helaas voor Rosa ging ze bij het ingaan van de laatste ronden onderuit. De overige drie HGI’ers reden soeverein vooraan en eindigde 2de (Karin Goedemoed), 4e (Anky Faber) en 6e (Sybille Mulder). Rosa eindigde, ondanks haar val, nog op een mooie 18e plaats.

Na het spetterende begin bij de D3 was het aan de snelle veteranen van de M1 om te laten zien wat ze waard waren. John van Dijk begon weer, op zijn vaste stekje, achteraan het peloton. Na een paar ronden reed er een kopgroep onder leiding van Jan Hubert weg. De reactie vanuit het peloton liet even op zich wachten, maar uiteindelijke reden er zowel Haijo van der Werf en John in de achtervolgende groep. Ook Martin de Vries probeerde nog mee te gaan, maar kon net geen aansluiting vinden bij de achtervolgers. Na vele ronde lukte het koploper Jan Hubert, inmiddels alleen overgebleven, om het peloton een rondje te lappen. Hierna werden ook de achtervolgers door het peloton ingerekend, waardoor de inspanning van de HGI’ers teniet gedaan werd. In de sprint die volgde wist John nog net de derde plaats te veroveren, Haijo werd nog 10e en Martin legde beslag op de 11e plaats.

Na een korte dweil was het aan de Masters 2 om hun 35 ronden te rijden. Helaas voor het publiek werd dit een enigszins eentonige wedstrijd. Ook de HGI mannen konden er geen kleur aan geven. Ze zakten in de finale naar de achterkant van het peloton en daar niet meer weg komen. Er werden nog wel punten behaalt, zo werd Marco Roos 24e, Frans Nico van den Bout 28e en Rob Tindal 29e.

Als laatste was het aan de M3. In het altijd grote peloton was het weer een drukt vanjewelste. Debutant Frans Faber moest in de eerste rondes het peloton een rondje laten lopen, maar kon daarna weer meekomen. Naarmate de finale dichterbij kwam werd de kop van het peloton al geler. De HGI’ers waren duidelijk wat van plan en lieten zich niet afleiden. Bij het ingaan van de laatste ronde reed Andries de Weerd een paar meter voor het peloton uit, daarachter verdedigde de overige HGI’ers hun positie. Uiteindelijk konden maar 2 man om de HGI trein heen komen. Hierdoor reed Andries naar een mooie derde plaats, vlak voor Peter Luiten (4e) en Rene van der Wateren (5e). Ook Joost Helderop (7e), Dirk Taams (10e), Arie Blijleven (11e) en Paul Latta (27e) wisten punten te behalen.