Home > Geen categorie > Snelle tijden bij Aafje Houwer Trofee

Snelle tijden bij Aafje Houwer Trofee

Dinsdagmorgen werd de Aafje Houwer Trofee gereden in Heerenveen. In de ijstempel Thialf was iedereen ruim van tevoren aanwezig om zich goed voor te bereiden op deze wedstrijd. De schaatsen werden nog geslepen, de laatste foto’s met de profs voor op Instagram werden nog gemaakt, de spieren werden goed opgewarmd en de wedstrijd kon beginnen. De spanning was van de meeste gezichten af te lezen, maar die werd al gauw omgezet in een heleboel persoonlijke records en daarna heel veel blije gezichten. Er werden maar liefst 42 pr’s verbroken in deze wedstrijd!

De Aafje Houwer Trofee wordt gewonnen door degene die zichzelf het meest verbetert ten opzichte van het persoonlijke record van vorig seizoen. In de categorie pupillen en junioren C en B heeft Iris Verbeek gewonnen. Iris heeft haar pr’s op de 500 en 300 meter met 17,853 punten verbeterd. Bijna net zo’n grote verbetering heeft Theun Asjes gemaakt met 16,577 punten. Elke Asjes werd derde met 12,083 punten. Alle drie reden zij op beide afstanden een pr.

Bij de junioren A, neo-senioren, senioren en masters heeft Jochem van den Broek de Aafje Houwer Trofee voor de tweede keer op rij gewonnen. Jochem heeft zichzelf met 2,297 punten verbeterd door zowel op de 500 meter als de 1500 meter 2 mooie persoonlijke records te rijden. De trofee blijft voor het vierde jaar op rij in het bezit van de familie van den Broek.

Alle uitslagen per afstand hier