Home > Verslagen > Smeltfeest

Smeltfeest

 

Zaterdagavond 28 maart werd het winterseizoen afgesloten in het clubhuis van HGI met een gezellig smeltfeest. De ijsmachines op de Jaap Edenbaan waren inmiddels al een week uit, dus was het de hoogste tijd om even terug te blikken op een mooi schaatsseizoen onder het genot van een hapje en een drankje.

IMG_5311Meer dan 80 leden schoven aan bij het Hollands Buffet. Er was een ruime keuze aan stamppotjes, van overheerlijke zuurkool, rode kool en boerenkool tot aan hutspot. Iedereen kreeg ruimschoots de tijd om te genieten van al deze heerlijkheden. Daarna nam voorzitter Andries de Weerd het woord en liet in vogelvlucht alle hoogtepunten de revue passeren. Dat was een behoorlijke lijst, want HGI heeft tal van toppers onder zijn gelederen. VerschillenIMG_5339de schaatsers waren weer uitgevlogen om mee te doen aan grote evenementen in Nederland en de rest van de wereld en hadden daar prachtige successen behaald.

Natuurlijk werd er ook uitgebreid stil gestaan bij de Clubkampioenschappen 2015. Voor iedereen was er prijs en alle kampioenen werden in het zonnetje gezet. Met name de jeugd was erg verguld met de grote bekers die ze ontvingen voor hun prestaties. De algemene clubkampioenen Emma en Tom Kant kregen allebei een enorme wisseltrofee uitgereikt met bloemen . Verder werden de trainers, juryleden en de verschillende commissies uitgebreid bedankt voor hun inzet.

IMG_5341Tot slot kreeg Jelle Attema een wielerjack en schaatshelm overhandigd namens het bestuur. Na zijn vreselijke val op de Jaap Edenbaan kreeg niet alleen zijn hoofd een flinke klap te verduren, maar ook zijn jack was daarbij beschadigd. Het volgend seizoen kan hij weer een frisse en veilige start maken. Het vervolg van de avond laat zich raden. Tot in de late uurtjes bleef het nog een gezellig feestje. Fijn dat er weer zoveel belangstelling was en we wensen iedereen een goed zomerseizoen toe.