Home > Geen categorie > Sloot & Slobrace groot succes

Sloot & Slobrace groot succes

SFW2016 S&S4Op vrijdag 17 juni is bij prachtige weersomstandigheden en een goede watertemperatuur de Sloot & Slobrace gehouden op het terrein van onze ijsclub. Met het aftellen door- en het fluitsignaal van wethouder Richard Quakernaat, startte om ongeveer 19.00 uur een recordaantal van 382 deelnemers (vorig jaar waren dat er 288) om het Kampioenschap van Landsmeer. Deze race was tevens opgenomen als onderdeel voor de Sport- en Feestweek Meerkampcompetitie, onder de hoede van de Stichting Evenementen Landsmeer. Er deden voor de acht deelnemende Meerkampteams 46 deelnemers mee die individueel voor de prijzen meededen, maar ook punten konden verdienen voor hun team.
SFW2016 S&S3
De route ging over de weilanden en door de sloten, gelegen aan weerszijden van het Amsterdamse (fiets)Pad, waarbij 15 brede, diepe en ondiepe (bagger)sloten moesten worden “genomen”.Het parcours had een totale lengte van ongeveer 2 km, iets korter dan voorgaande jaren in verband met de omlegging van de looproute bij terugkeer, om te voorkomen dat de eersten en de laatsten op de route elkaar zouden tegenkomen, en elkaar in de weg konden gaan zitten. Het grote aantal toeschouwers kon de wedstrijd goed volgen.

 

 

SFW2016 S&S1
Bij de heren was het Axel Wals die na enige sloten aan de leiding lag en die tot aan de finish met geringe voorsprong kon behouden. Hij eindigde in een spannende eindspurt als eerste, en werd Algemeen Kampioen bij de heren, net voor Tom Roeleveld, en op 20 seconden gevolgd door Tom Kleijst.

 

 

 

SFW2016 S&S2Algemeen kampioen bij de meisjes/dames werd de 15-jarige Emma Kant, vorig jaar ook eerste, en nu als zesde in de totaalklassering op slechts anderhalve minuut van (mannen)winnaar Axel Wals.

 

 

 

Aan het eind werd iedereen door de spuitgasten van de brandweer weer schoongespoten en kregen alle deelnemers zoals gebruikelijk een flacon shampoo mee van sponsor Hegron Cosmetics. Het was weer een geslaagd evenement, mede door de 30 vrijwilligers zonder wie dit niet zou georganiseerd zou kunnen worden.

Voor de volledige uitslagenlijst klik hier