Home > Geen categorie > Sloot- en Slobrace 2022

Sloot- en Slobrace 2022

17 juni 2022 was een zonovergoten vrijdagavond. De weergoden vonden kennelijk dat de organisatoren en vooral de deelnemers recht hadden op optimale omstandigheden voor de Sloot- en Slobrace. Dat mocht ook wel na twee jaren van gedwongen stilstand als gevolg van de coronapandemie. De vrijwilligers van Hard Gaat Ie hebben er alles aan gedaan om het evenement extra kleur te geven. Er was weer een prachtig, uitermate uitdagend parcours uitgezet.

Een groot aantal medewerkers heeft vooraf aandacht besteed aan het veilig maken van de route die alles uit de deelnemers haalde om het de deelnemers op een sportieve manier moeilijk te maken. Gevaarlijke stukken werden opgeruimd en vrijgemaakt voor de voeten van de lopers. Door drassig weiland, waden door sloten op heuphoogte en forse stukken water die zwemmend moesten worden afgelegd. Bij het zien van dit helse parcours dacht de schrijver van dit stuk stiekem terug aan zijn militaire opleiding bij de commando’s in Rozendaal. Echt heftig!

De Landsmeerders kwamen in groten getale om aan dit unieke sportieve festijn mee te doen. Een mooiere opening van de Sport- en feestweek is nauwelijks denkbaar. Dat onze burgemeester, Leon de Lange, het feest opende gaf extra cachet aan de avond.

In twee categorieën werd gestart: De wedstrijdcategorie en de recreanten. Zoals alle jaren werd alles door een groot aantal vrijwilligers in goede banen geleid. Onderweg langs de route stonden op alle belangrijke punten mensen om race in goede en veilige banen te leiden. Bij de finish stond een batterij vrijwilligers om te garanderen dat iedere deelnemer zijn exacte tijd kreeg toebedeeld. In een relatief korte tijd was de hectiek enorm. Geweldig om mee te maken.

Behalve de organisatie van de race was er wederom een enorme, goed georganiseerde catering. Heerlijk eten en drinken. Deelnemers en hun supporters kwamen niets te kort. Hard Gaat Ie heeft de bevolking van Landsmeer op deze manier weer eens laten zien een belangrijke plaats in te nemen in de sportcultuur van het dorp.

Zoals andere jaren werd de Sloot en sloprace gevolgd door de touwtrek-wedstrijden tussen de deelnemende groepen. Dit tumultueuze toernooi, waarbij geen ploeg elkaar iets cadeau gaf, besloot
de avond in de kleine uurtjes. De kop van de Sport- en feestweek was eraf.

© foto’s en verslag Rob Wolthuis