Home > Clubnieuws > Sloot en Slob race

Sloot en Slob race

sloot6

 

 

IJsclub Hard-gaat-ie in Landsmeer organiseert voor de 33ste keer  de Sloot en Slob race om het Open Kampioenschap van Landsmeer met aansluitend het “Kat knuppelen”.

 

In het kader van de Sportweek & Feestweek zullen onze activiteiten met dit evenement samen vallen en zal de start plaats vinden op vrijdag 7 juni om 19.00 uur.

 

De temperaturen van het water zijn nog niet echt geweldig dus indien het water aan de frisse kant is gaan we het zwemmen als wel het gehele parkoers inkorten. Maar met de plotselinge temperatuurverhoging die we nu meemaken zal het allemaal wel goed komen.

Minimumtemperatuur van het water moet 15 º C. zijn.

 

De inschrijving is vanaf 17.30 uur in de kantine van de ijsclub aan het Zuideinde in Landsmeer tegen over nr. 52.

 

Het parkoers, met start en finish op het ijsbaanterrein, is in principe even lang als vorig jaar en loopt dwars door de weilanden richting Amsterdam en daarna richting Landsmeer en weer terug.

Er moeten 18 sloten worden overgestoken en er zal daarom veel gezwommen moeten worden op het parkoers van 2400 meter.

 

Om ca. 20.30 uur zal aansluitend het unieke katknuppelen gehouden worden. De bedoeling is om, op een afstand van ca. 7 meter, een harington, opgehangen aan een staalkabel die tussen twee palen gespannen is, met houten knuppels kapot te gooien, zodat de kat bevrijdt kan worden.  Behalve dikke geldprijzen is ook de katknuppeltrofee van Landsmeer te winnen.

 

NB Indien foto’s met hoge resolutie gewenst zijn, neem dan contact op met de afzender

 

Met vriendelijke sportgroet,

Namens het Bestuur van Hard Gaat Ie

Jeroen Samwel

+31 6  400 87 499