Home > Geen categorie > Sinterklaas op de Jaap Edenbaan

Sinterklaas op de Jaap Edenbaan

Zoals elk jaar op de Jaap Edenbaan werd er op zaterdag 25 november met veel gejoel Sinterklaas verwelkomd op het ijs. Natuurlijk kwam de Sint niet alleen, maar had hij een grote groep Pieten meegenomen. Dit jaar waren er zeker wel 25 Pieten mee, want hoe meer Pieten hoe meer vreugd en hoe meer PEPERNOTEN!

Alle pieten hadden weer een volle zak met lekkers meegenomen om te strooien en daar waren alle kinderen wel eventjes zoet mee. Eerst ging Sint op bezoek bij de kinderen die in de hal schaatsen. Dat was reuze gezellig en aan het eind werd er een echte groepsfoto gemaakt.

Daarna ging het hele gezelschap naar de buitenbaan waar weer wild gestrooid werd. Niet alle pepernoten werden gevangen, dat zag je duidelijk op het ijs. Maar gelukkig lagen er ook genoeg meeuwen op de loer die dat probleem graag wilden oplossen.

Sinterklaas nam plaats in de grote slee en die werd traditiegetrouw door de kinderen getrokken. De goedheiligman nam de tijd om naar alle kinderen te zwaaien en een hand te geven als ze dat wilden. Het was ook prachtig weer voor deze rijtoer. Verder hebben de Pieten ook weer een Pieten race gehouden. Omdat de Sint het zo druk had met alle kinderen heeft hij de leiding gegeven aan Hussel Piet. Maar de Hussel Piet heeft nog steeds niet van zijn vorige fouten geleerd. Hij gaf de Pieten weer verkeerde aanwijzingen zodat niet goed duidelijk werd welke kant ze op moesten schaatsen. Het gevolg was dat de ene helft een rondje linksom en de andere helft van de Pieten een rondje rechtsom schaatsen. Ergens halverwege kwamen ze elkaar tegen. Gelukkig zijn de Pieten ware stuntmannen en -vrouwen dus er vielen geen gewonden.

Na afloop gingen alle kinderen met een grote zak met snoepgoed naar huis. Er hoefde niemand mee naar Spanje. Het was weer een geweldig feest!

Door: Lotan Bierdrager (jeugdlid HGI)