Home > Geen categorie > Simon en Sybille op het podium

Simon en Sybille op het podium

Vrijdagavond 11 december was alweer de derde marathonavond voor de dames, en de heren M1, C2 en C3. In totaal stonden er dus vier wedstrijden op het programma.

Als eersten de heren C2. Grappig genoeg werd het tempo na een mislukte ontsnapping van een vijftal vooral bepaald door een aantal dames die in deze klasse meerijden. Een paar leuke ontsnappingspogingen, maar eindigend met een massasprint. De enige Hard Gaat Ie rijder was Martijn Goedhart die aan het eind te kort kwam om mee te sprinten voor de punten.

De Heren C3 startten met een gering aantal deelnemers. Veel deelnemers van deze categorie maken namelijk deel uit van de Jaap Edenselectie en hadden een belangrijker wedstrijd deze avond. Het gevolg was dat er slechts zes man aan de start stonden. Voor Hard Gaat Ie Simon Rem en Jochem van de Broek. Na de loze ronde ging men ontspannen op pad. Vijf man dan, want Jochem reed vanaf het begin een stukje achter het peloton en gaf na een rondje of tien op wegens een enkelblessure. De andere vijf speelden een aardig kat en muis spelletje, niemand wilde 25 ronden op kop, dus af en toe even rechtop schaatsen en wachten wie er nu weer voor gaat rijden. Zo kwamen de heren goed op elkaar lettend bij het eind van de 25 ronden. Simon wachtte de sprint niet af maar zette stevig aan, anderhalve ronde voor de finish. Hij had genoeg power om de rest voor te blijven en kwam met minstens 20 meter voorsprong op de volgende als eerste over de lijn. Een overwinning voor Hard Gaat Ie dus.

Bij de Heren Masters 1 reed John van Dijk weer een goede wedstrijd. John is de afgelopen weken sterk bezig, ook bij de regionale zesbanenwedstrijden drukt John weer regelmatig zijn neus aan het venster. Zo ook afgelopen vrijdag. Direct na de start gaf John gas en wist samen met Arjan van Ketel weg te rijden uit het peloton. Het duurde zo’n 30 ronden voordat het peloton het tweetal weer hadden ingerekend. Daarna reed er alsnog een vijftal weg en pakte een rondje. John wist in de sprint van het peloton beslag te leggen op de tweede plaats, wat een fraaie zevende plaats in de eindrangschikking betekende. Ook deze wedstrijd was weer een mooie voorbereiding voor het komende Nederlands Kampioenschap dat op 3 januari a.s. zal worden verreden op de Jaap Edenbaan.

De dames mochten als laatsten op de marathonavond en blijkbaar was het voor velen te laat, want de opkomst was niet hoog. Voor HGI deed Sybille Mulder mee, en die deed het prima. Meestal voorin het peloton, en gaatjes dichtrijdend als dat nodig was. Eén keer was zij mee met een ontsnapping, waarbij Sybille van halverwege het peloton moest komen om aan te kunnen sluiten! Ze had blijkbaar nog een beetje energie over want Sybille kwam als tweede over de streep in de sprint. Een mooie podiumplaats dus voor Sybille.