Home > Geen categorie > Schaatster van de maand Juni: Leila Meijer

Schaatster van de maand Juni: Leila Meijer

Ik ben Leila Meijer, ben 12 jaar oud en woon in Amsterdam Noord. Ik doe VWO op Damstede en mijn idool is Ireen Wust. Ik trainde op dinsdag en vrijdag bij Marjolein Wolthuis en bij Ans Gerritsen. Na de meivakantie ga ik bij de C-selectie van de Edenbaan trainen bij Simonette Meijer-Donagrandi en Albert Jan Gerritsen.

Hoe ik ben begonnen met schaatsen is wel een grappig verhaal. Toen ik twee was keken11055384_982289365116402_7182803011581825876_n mijn ouders een schaatswedstrijd. Ik pakte mijn houten trein, plantte mijn voeten erin en ging ook schaatsen. Echt op het ijs schaatsen? Toen was ik wel iets ouder. Toen ik zes was nam mijn moeder wat lessen op de zondag en bracht mij ook onder in een klasje. Het seizoen daarna wilde ik op kunstrijden bij Ekeijsa, dat leek mij wel wat, van die mooie dansen maken op het ijs. Maar ja, daar wilde ik volgens mijn moeder alleen maar hard rondjes rijden op de kunstschaatsen, dus toen heeft mijn moeder me ingeschreven voor hardrijden bij HCA. Bij HCA heb ik mijn D-diploma gehaald, ik was toen acht. Ik heb daar één seizoen les gehad. Ik ben gestopt omdat ik drie keer in de week ging turnen, dat vond ik toen leuker. Toen ik 10 was stopte ik met turnen, want ik wilde toch graag weer schaatsen, maar dan wel wedstrijdschaatsen. Mijn moeder is rond gaan kijken en kwam bij HGI uit. Van Jelle Attema hoorden we dat ik eerst mijn E diploma moest halen voor het wedstrijdrijden. Dat duurde een seizoen, toen ik 11 was mocht ik bij de pupillen B wedstrijd rijden. Ik heb dat jaar ook nog les gehad van Marjolein voor mijn F diploma. Afgelopen seizoen reed ik bij de pupillen A en mocht hulpje zijn bij de lessen van Marjolein met het jeugdschaatsen. Eind juni word ik 13. De leeftijdsgrens van de KNSB ligt op 1 juli, dus volgend jaar ben ik net geen pupil A meer maar junior C.

Leila MeijerMisschien ben ik het schaatsen wel echt super leuk gaan vinden door de twee keer dat er natuurijs lag en ik met mijn vader een tocht mocht schaatsen. Hij knoopte een touw om zijn middel zodat ik op halve kracht meekon, zo konden we de hele middag op pad door de natuur over het ijs. Echt super gaaf. Daarnaast ging ik vanaf mijn zesde vaak op de skeelers naar school. Eigenlijk vind ik rollen op wielen of glijden op ijzers waarschijnlijk al leuk sinds ik op mijn houten trein schaatste toen ik twee was.

We gaan komende de zomer met de selectie drie keer per week trainen, waarvan 1 keer shorttrack op het zomerijs in Hoorn, 1 keer skeelertraining op de mooie baan in Purmerend en 1 keer loop- of fietstraining bij de Bosbaan of in Sloten. Daarnaast krijgen we twee keer een trainingsweekend om het seizoen te starten en in de herfstvakantie gaan we naar Inzell om te trainen. Ik hoop dat we daar ook een wedstrijd mogen rijden!

Ik denk dat ik de afgelopen winter één keer in de twee weken een wedstrijd heb gereden. Komend seizoen bepaalt de trainer van de C-selectie welke wedstrijden we schaatsen, ik weet nog niet hoe vaak dat is. Mijn favoriete afstand is de 500 meter, vroeger hield ik daar helemaal niet zo van maar nu juist wel.

In de zomer gaan de trainingen van de C-selectie gewoon door, maar ja, als wij op vakantie zijn ga ik misschien wel wat doen om in conditie te blijven. Ik denk dat ik dan ga hardlopen want de fietsen gaan niet mee en skeeleren van een berg……

Naast het schaatsen zijn mijn andere hobby’s: skeeleren, tekenen en viool spelen.

Mijn droom is nog heel lang veel plezier hebben van het schaatsen en wat de wedstrijden betreft…tjaaaaaaaa, droom, droom…..

PR’s:

100: 12.55
300: 30.90
500: 47.82
700: 1:08.32
1.000: 1:39.57
1.500: 2:39.97 (maar 1 keer gereden)

Dit jaar ga ik ook weer mee met het jeugdweekend van HGI op 19 juni. Ik hoop dat er veel HGI vrienden en vriendinnen mee zullen gaan! Ik ben dan ook jarig, dus dat wordt feest!