Home > Schaatsnieuws > Schaatsteam Hofmeier toont zich aan wereld in Thialf

Schaatsteam Hofmeier toont zich aan wereld in Thialf

Schaatsteam Hofmeier toont zich aan wereld in Thialf

27 september 2010

De Nederlandse schaatsploeg Hofmeier is sinds maart van dit jaar een nieuwe weg ingeslagen en besloot nu dan ook dat de tijd rijp was om dat vernieuwde gezicht te tonen. IJsstadion Thialf vormde het fraaie decor voor de presentatie van het team, dat vanaf nu zal bestaan uit jonge allroundschaatsers. Dat de ambitieuze formatie niet van plan is het enkel bij mooie woorden te laten, viel af te lezen aan het levensgrote ‘Geen Blabla…’ op de achtergrond. Kortom, een gretige equipe om rekening mee te houden.

Voorafgaand aan de presentatie, die plaatsvond in de Essentlounge op het ijsstadion, werden de schaatsers voorgesteld aan het personeel van hun sponsor en vertoonden Koen Verweij, Rhian Ket, Pim Cazemier, Renz Rotteveel, Marrit Leenstra, Roxanne van Hemert en Yvonne Nauta zich op het ijs voor demonstraties. Dit illustreerde ook de ‘aaibaarheid’ van de schaatssport, waar directeur Macrel Adriaanse later op duidde als voorname instapfactor voor het schaatsteam. “Dit marketinginstrument, gecombineerd met de filosofie die dit project in zich heeft om door te bouwen in de eigen organisatie, heeft ons doen besluiten de stap te maken”, aldus Adriaanse.

De presentatie ging voornamelijk gepaard met lachende gezichten en meermaals werd geopperd dat de onderlinge chemie erg goed is. Zoals het een ambitieuze ploeg betaamt, haastte trainer/coach Jan van Veen zich om een nuance aan te brengen. “Ik denk dat we een hechte, leuke groep zijn en dat is ook een voorwaarde, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om presteren.” De 21-jarige Leenstra voelt zich in ieder geval als een vis in het water bij de ploeg. “Ik heb het gevoel dat dit de goede ploeg is voor mij en dat ik bij Hofmeier het goede gevoel weer terugvind, waardoor ik weer verder kan groeien.”

Het eerste belangrijke meetpunt voor het Hofmeier-schaatsteam zal het NK Afstanden zijn, waar de formatie de hals van haar nieuwe gezicht wenst te behangen met eremetaal.

Gerelateerd

Wedstrijden

Schaatsploegen

Schaatsers

 

Meer schaatsnieuws