Home > Geen categorie > Schaatsers van de maand maart: Yvonne en Margreet Segers

Schaatsers van de maand maart: Yvonne en Margreet Segers

Voor de verandering hebben we deze maand niet één, maar twee schaatssters van de maand:

Wij zijn Margreet en Yvonne Segers, respectievelijk 57 jaar en 29 jaar oud en wij wonen respectievelijk in Den Ilp en (sinds kort weer) Landsmeer. Vanaf hier gaat ons verhaal even ‘gescheiden’, want anders is het waarschijnlijk niet meer te volgen.

Ik, Margreet, werk als apothekersassistente bij Benu Apotheek in Tuindorp Oostzaan, en ben ongeveer 20 jaar geleden zelf begonnen met schaatsen toen mijn dochters Lisette en Yvonne op schaatsen gingen. Ik besloot om zelf ook schaatsles te nemen, omdat ik anders bang was dat ik ze niet meer bij kon houden…. We zijn lid geworden van Hard Gaat Ie omdat het een gezellige dorpsclub is, dichtbij en destijds op de zaterdagochtend fijne lestijden. Ik schaats op de donderdagavond, samen met Yvonne, en wij worden getraind door (een geduldige) Marja! Die donderdagavondgroep is een hechte groep met mensen met veel verschillende niveaus, waardoor iedereen goed kan meekomen. Met de zomeractiviteiten van Hard Gaat Ie deed ik heel af en toe mee met katknuppelen.
Als je mij zou vragen wat ik nog wil leren op schaatsgebied, dan zou ik zeggen: vertrouwen en plezier houden in het schaatsen, maar vooral lekker buiten bezig zijn. Naast het schaatsen heb ik nog ander hobby’s, namelijk sinds kort weidevogels spotten, schilderen, haken, wandelen en fietsen.

En ik, Yvonne, werk bij de afdeling Marketing & Communicatie van Boretti. Ik ben een jaar of twintig geleden begonnen met schaatsen op de zaterdagochtend. Ik moest van mijn ouders op schaatsen. Wij woonden aan een sloot en moesten alles kunnen wat daarmee te maken had, zomers zwemmen en in de winter als er ijs lag natuurlijk schaatsen! Zoals mijn moeder al vermeldde schaatsen wij op de donderdagavond, heel gezellig. Jaren geleden heb ik wel meegedaan met de Sloot & Slobrace. Op schaatsgebied wil ik mijn techniek nog wel verbeteren, maar ook vooral lekker blijven genieten van het schaatsen. En ook ik heb naast het schaatsen een aantal andere hobby’s, namelijk interieurs ontwerpen, wandelen, uit (eten) gaan, spinnen en yoga.