Home > Schaatser van de Maand > Schaatser van de Maand (Oktober)

Schaatser van de Maand (Oktober)

Hierbij introduceer ik een nieuwe rubriek op de website van Hard Gaat Ie; HGI lid van de maand. Daarom begin ik bij mijzelf. Ik ben Sybille Mulder, 21 jaar oud en woon in Amsterdam Noord. Afgelopen zomer hebin mijn MBO4 diploma behaald op het Hout- en Meubileringscollege te Amsterdam als interieuradviseur. Op dit moment ben ik druk met het vinden van een leuke baan.

Op zeven jarige leeftijd ben ik begonnen met schaatsen. Ik begon in de hal, daar kreeg ik les van de Jelle Attema en van mijn moeder. Toen ik op wedstrijdschaatsen ging heb ik het stokje overgenomen van mijn moeder en geef nu al ruim acht jaar schaatsles op de zaterdagochtend aan kinderen van zes tot negen jaar oud.

Mijn grootste voorbeeld in het schaatsen is mijn broer: Lieuwe Mulder. Hij rijdt in de subtop van Nederland. Ik train op dinsdag op het tweede licentie uur bij de dames van HCA onder leiding van Henk Veen. Daar train ik al ruim twee jaar mee, omdat hierin veel dames schaatsen waarmee ik ook marathons op de woensdagavond rijd. Verder rijd ik ook op donderdagavond op het recreatie uur waar mijn moeder les geeft, maar dan rijd is zelf rondjes met een paar jongens die ook al jaren in de rondte rijden.

Wat betreft wedstrijden rijd ik de marathon competitie op de Jaap Eden baan. Afgelopen vier jaar heb ik dit met veel plezier gereden in de D2 (toen ik begon heette dat de D3, maar die heet nu de D2) en heb vier mooie glazen plakken in mijn kast staan. Dit jaar wordt het toch echt tijd om de overstap te maken naar de D1. Verder rijd ik af en toe in het weekend langebaanwedstrijden en heel af en toe een wedstrijdje in Thialf, ongeveer twee keer per jaar. Mijn broer is een sprinter, maar ik heb de allround vezels van mijn moeder en begin daarom ook pas op gang te komen vanaf de 1500 meter. Mijn bijzonderste ervaring was dat ik twee seizoenen geleden 47.40 op de 500 heb gereden tijden het Amsterdams Kampioenschap. Op die avond waaide het windkracht 7 en stond die zo perfect dat je op alle stukken wind in de rug had. Ik hoop aankomend seizoen deze tijd te verbeteren.

Naast het schaatsen ben ik erg creatief en muzikaal. Ik speel nu zo´n dertien jaar viool. Tegenwoordig zit ik alleen nog maar in een super leuk orkest genaamd het AYSO waarmee we op tournees en uitwisselingen gaan. Dit schooljaar gaan we ondere andere naar Denemarken. In het AYSO zit veel jeugd uit Landsmeer die vroeger ook op jeugdschaatsen bij HGI heeft gezeten. In de zomer houd ik mijn conditie op peil door te wielrennen en te skeeleren. Skeeleren doe ik sowieso op de dinsdagavond met HGI en af en toe op de skeelerbaan in Purmerend. Afgelopen zomer heeft HGI voor het eerst een dames fietsgroep genaamd Hard Gaat Ze. Dit was een leuk initiatief en hopen dat er volgend jaar nog meer fanatieke dames zich aansluiten zodat de groep wat meer volume krijgt.

PR’s

100: 12.85 AM

300: 31.65 AM

500: 47.40 AM

700: 1:08.34 AM

1.000: 1:40.60 AM

1.500: 2:24.51 AM

3.000: 5:18.56 HV

5.000: 9:30.16 AM