Home > Geen categorie > Schaatser van de maand november: Quinten Heerma

Schaatser van de maand november: Quinten Heerma

Hallo, mijn naam is Quinten Heerma en ben geboren op 25 mei 2002. Ik woon in Amsterdam met mijn vader (Martin, 43), moeder (Simone, 44), broertje (Julian, 12) en zusje (Sophie, 6)
Ik zit op een gymnasium/atheneum school (Hyperion Lyceum). Zelf doe ik gymnasium. Ik zit nu in het derde jaar en mijn broertje die nu ook op deze school is gekomen zit in de eerste klas.

Ik schaats al sinds mijn vijfde jaar bij Hard Gaat Ie en ben begonnen, omdat mijn vader ook schaatst en het er in mijn ogen wel leuk uit zag. Ik schaatste elke zaterdagochtend op de Jaap Edenbaan (o.a. bij Jelle, Rosa, Marjolijn en Jan Paul). Nu schaats ik bij de C-selectie van Amsterdam. Er is binnen deze selectie een goede sfeer en ik leer veel. We oefenen op techniek, maar ook op kracht. In de zomer hadden we op maandag skeelertraining in Purmerend, op woensdag hardlooptraining in het Amsterdamse-bos en op vrijdag een fietstraining meestal vanuit Ouderkerk.

quinten2Mijn idool is Jan Smeekens. Ik heb hem een keer ontmoet. Toen Ik in 2012 meedeed aan een prijsvraag voor de KNSB kinderpersconferentie. Op deze dag was ook het NK schaatsen in Thialf. Bij deze kinderpersconferentie was onder andere Jan Smeekens aanwezig. Mijn vraag aan hem was: “Wie is je grootste concurrent op de Olympische spelen in Sochi?” Na de kinderpersconferentie zouden we naar de wedstrijd gaan kijken ergens in het stadion. Toen kwam er een cameraploeg waarbij er door de camera op iemand ingezoomd werd.

Er waren minstens honderd mensen die dat VIP-plekje wilden hebben. Toen zag ik mijn hoofd op dat scherm staan en had ik voor ons VIP-plekjes gewonnen.

Ik train meestal op de Jaap Edenbaan. Maar nu er geen ijs ligt train ik in Hoorn met de selectie. Ik rij om de week meestal een wedstrijd. Ik ben meer van de korte afstanden. Ik vind de 500 meter de mooiste afstand, door de pure snelheid die je voelt op deze afstand.

Mijn PR’s zijn:
100m:       11.74
300m:      27.74
500m:      42.87
1000m:  1.28.12
1500m:  2.16.35

De langere afstanden heb ik nog niet gereden. Mijn doel voor dit seizoen is om een of meer clubrecord(s) te rijden.