Home > Geen categorie > Schaatser van de maand maart: Laura Stroo

Schaatser van de maand maart: Laura Stroo

Hoi, ik ben Laura Stroo en ik ben 13 jaar oud en ben A pupil. Ik woon in Den-Ilp, ik zit op het Clusius college in Purmerend, ik zit in het tweede leerjaar. Ik wil straks bij de politie als dat lukt.

Mijn grote voorbeeld is Irene Wüst, zij heeft heel veel bereikt met schaatsen en heeft zij heeft veel prijzen gewonnen. Ik train twee keer in de week op de Jaap Edenbaan met een leuk groepje, op dinsdag worden wij getraind door Jan Paul Drost en op vrijdag door Ans Gerritsen. Bijna elk weekend heb ik dit jaar wedstrijden gereden, soms met een marathon.

Ik begon 6 jaar geleden met schaatsen samen met mijn vriendinnetje van school Anne van Dijk. Samen hebben we alle groepjes van jeugdschaatsen gedaan, zij is alleen niet mee naar wedstrijdschaatsen gegaan. Mijn eerste wedstrijd was samen met Anne in Hoorn, toen zaten we nog op jeugdschaatsen. We vonden het reuze spannend, maar samen met haar durfde ik wel een wedstrijd te doen. Helaas ging dat niet lukken, Anne was hard gevallen en kon niet meer schaatsen. Ik wilde niet meer, maar ik moest wel van mijn ouders want ik had me opgegeven. Ik stond huilend aan de start maar het was toch gelukt. Mijn eerste vaantje was de beloning. Gelukkig heb ik nu geen startvrees meer. Mijn favoriete afstanden zijn de 500 en de 1000 meter.

In de zomer skeeler ik een keer per week en fiets ik een keer met de club op vrijdagavond, en soms ga ik ook met mijn moeder een tochtje maken. Ook fiets ik van maart tot oktober naar school, de rest met de bus.

Andere hobby’s zijn skiën, helaas is dat maar een keer per jaar een weekje. Tekenen vind ik ook erg leuk om te doen.

In de zomervakantie gingen wij altijd kamperen in Frankrijk, met een volle auto weg. Dit jaar gaan we in een huisje en kunnen de racefietsen mee, dus dan blijven we doorfietsen.

Mijn meest bijzondere ervaring is de toertocht Waterland Oost in 2012. Dat was 25 km lekker buiten schaatsen. Wat ik ook leuk vond was zomerschaatsen in Enschede. Ik ging samen met Emma Fransen en Fu Verburg een weekendje weg. Samen met de moeder van Emma in een blokhut op een camping. Het was heel gezellig en bijzonder om midden in de zomer te schaatsen op een lege ijsbaan.

En natuurlijk word ik blij als ik een pr rijd of als ik op het podium sta. Mijn uitdaging voor nu is 47 sec op de 500, en daarna harder natuurlijk.

 

PR’s:
100m:  13.83
300m:  33.62
500m:  53.10
700m: 1.22.70
1000m: 1.54.30