Home > Schaatser van de Maand > Schaatser van de maand Juli: Ans en Eric de Bueger

Schaatser van de maand Juli: Ans en Eric de Bueger

Leuk om HGI lid van de maand te zijn. Wij zijn een echtpaar die de dingen regelen omtrent ons clubhuis. Jullie zullen gelijk denken dat ons clubhuis haast nooit open is. De waarheid is anders. Want er wordt wat vergaderd bij ons clubje. En vergeet natuurlijk niet de jaarlijks terugkerende activiteiten die HGI organiseert. Denk daarbij aan de slob en slootrace, katknuppelen, onderhoud van het terrein en sinds dit jaar het touwtrekken voor de meerkampers in de sportweek. Ook het smeltfeest hoort daarbij en natuurlijk onze jaarvergadering. Dus al met al is ons clubhuis redelijk vaak geopend.

Wie zijn we? Eric en Ans de Bueger en wonen in Landsmeer en zijn 57 en 56 jaar jong. Didi en Milou zijn onze dochters en zijn de reden dat we bij HGI beland zijn. Zoals bij vele kinderen in het dorp zijn onze dochters voor het leren schaatsen bij HGI gegaan. Didi heeft nog een aantal wedstrijdjes gereden maar deze waren niet zo’n succes, haar talenten waren gericht op andere takken van sport. Maar schaatsen heeft ze wel geleerd. Milou daarentegen ging het beter af. Ze geeft tegenwoordig training voor recreanten op de Jaap Edenbaan.

Met het overlijden van Piet van de Meer werd ons gevraagd (Jelle) of wij iets konden betekenen voor HGI wat betreft de kantine. Wij vonden het zo’n gezellige club dat we daar positief op reageerden. Dit was in het jaar 2006 en we vinden het nog steeds leuk om te doen.

We zijn bij een schaatsclub, maar schaatsen ho maar. Ans kan als ze het wil haar rondje schaatsen maar Eric kan niet schaatsen en wil het ook niet eens leren………

In de loop van bijna 10 jaar is er wel het een en ander veranderd in het clubhuis. Er is een nieuwe keuken geplaatst wat voor ons veel voordeel geeft. Ook zeker niet vergeten de kleedkamer met een nieuwe vloerbedekking en kachel. In al die jaren is de ijsbaan een paar keer open geweest. Dat waren onze drukste tijden. Veel bezoekers die onze koek en zopie bezochten. Heel veel warme chocomel met of zonder slagroom, broodjes warme worst, chips, koek e.d. Drukke tijden, maar wel heel gezellig. Dat doen we zonder een onvertogen woord. Dit vinden we ook een van de vele voordelen van deze club. In al die jaren die we bij HGI zijn hebben we nooit echte conflicten meegemaakt. Dat maakt HGI ook zo speciaal en dit willen wij ook zo graag behouden.

Dus al met al jullie zijn voorlopig nog niet van ons af.

Eric en Ans.