Home > Schaatser van de Maand > Schaatser van de Maand (Januari)

Schaatser van de Maand (Januari)

Ik ben Bertus de Vries, geboren in 1944 in Landsmeer waar ik op dit moment nog steeds woon. Ik ben gepensioneerd en werk niet meer. Toen ik 8 jaar was in 1952 heb ik achter op de sloot achter een stoel het schaatsen geleerd. Als je namelijk in het Waterland woont, moet je natuurlijk kunnen schaatsen. En als je schaatst en in Landsmeer woont ben je ook lid van de enige echte schaatsclub en dat is Hard Gaat Ie. Hard Gaat Ie was en is een begrip, is gezellig, en is een grote familie met op dit moment meer dan 1000 leden. Vroeger als jeugdlid heb ik les gehad van Ron Nooitgedagt, die in de kernploeg heeft geschaatst, welk jaar weet ik niet meer. Op latere leeftijd, ongeveer 35 jaar heb ik nog op recreatieschaatsen gezeten onder leiding van Evelien Mager. Op dit moment help ik mee met activiteiten zoals tijdens de sport- en feestweek en de sloot- en slobrace. Als er natuurijs ligt help ik mee in de kantine en zit achter het loket. En ik ben al jaren bezig met de inning van de contributie, alsmede de verzorging van de distributie van het clubblad.

Dan vergeet ik ook nog te melden dat ik 20 jaar in het bestuur heb gezeten. Op mijn leeftijd hoef ik niet meer te leren om nog beter te kunnen schaatsen. Marian mijn vrouw wil zelfs dat ik ga stoppen, bang voor valpartijen en de gevolgen daarvan. Naast schaatsen zijn mijn hobby’s gemiddeld twee keer per week op de racefiets een rondje maken, vissen, tuinieren en samen met Marian veel recreatief fietsen in de zomer. Tenslotte heb ik 12 jaar op de Weissensee gereden, voornamelijk relaxed schaatsen met het gezin terwijl John van Dijk en Martin de Vries daar wedstrijden reden. Toen de kleinkinderen geen vrij meer van school konden krijgen kwam er een einde aan deze fantastische periode.