Home > Schaatser van de Maand > Schaatser van de maand februari: Imme Kampen

Schaatser van de maand februari: Imme Kampen

Ik ben Imme Kampen, 34 jaar en woon in Purmerend. Ik werk als ergotherapeut / coach bij Mentrum. Mijn voorbeelden zijn de mensen die me veel geleerd hebben. Van af jongs af aan heb ik veel trainers en voorbeelden gehad. Op dit moment is Jeffrey Pommerel degene die ik graag wil noemen. Na mijn knieblessure waaraan ik 3 maal geopereerd ben is hij diegene geweest die me het plezier in schaatsen terug heeft gegeven. Zonder hem weet ik niet of ik nu nog wel zou schaatsen. Ik word getraind door de trainers van Duosport die de Loon Masters Amsterdam trainen. Mark, Bram H. Bram V. Robert en Peter. Met de Loon Masters trainen we op de ijsbaan van Amsterdam en Hoorn.

Een paar maanden voor ik twee jaar werd ben ik begonnen met schaatsen. Onder het motto ‘als ze kunnen lopen kunnen ze schaatsen’ heeft mijn oma in de winter van ’82/’83 een paar schaatsjes van zolder gehaald. Ik werd in een dik skipak gehesen en met een stoel op het ijs gezet. Ik vond het fantastisch.
Sinds de geboorte van Fieke, die nu bijna een jaar is, probeer ik 4 maal in de week te trainen. In de winter zijn dat twee ijstrainingen, een fietstraining en een krachttraining. Maar eerlijk, ik ben blij als ik naast de twee keer schaatsen genoeg energie heb om de andere trainingen te doen. Op dit moment rijd ik 1 tot 2 keer per maand een wedstrijd. Dan rijd ik langebaan wedstrijden, volgend jaar misschien weer marathon. De 5000 meter is mijn beste en favoriete afstand. Heerlijk om na een paar rondes vlak te gaan rijden en dat vol te houden tot het einde.

Mijn meest bijzondere ervaring met het schaatsen is dat ik als gewestelijke rijdster de 100 van Earnewold mocht mee rijden met de landelijke dames. Een natuurijs klassieker van 100 km.
Naast schaatsen, fietsen en skeeleren blijft er weinig tijd over voor andere hobby’s. Wel luister ik graag naar muziek en bezoek ik een paar maal per jaar een concert of festival.

Mijn droom op dit moment is om weer energie te hebben om meer te trainen en weer terug te komen op het niveau van voor mijn zwangerschap. En vanuit daar is het natuurlijk wel geweldig om weer eens een pr te rijden.

In de zomer vind ik het heerlijk om te fietsen, lange stukken door Nederland maar ook door andere landen. Ik kan er van genieten om berg op te fietsen en zo na één of meer uren boven te komen op de top. Op vakantie gaat er altijd een racefiets of mountainbike mee. Ik heb ook veel fietsvakanties gedaan met Edgar, mijn vriend. We rijden dan tussen de 80 en 100 km per dag, dwars door Europa. Dat is natuurlijk niet echt sporten maar je bent wel de hele dag aan het bewegen.

PR’s:
100: 12.44
300: 31.32
500: 44.76
1.000: 1.27.42
1.500: 2.13.55
3.000: 4.39.57
5.000: 7.55.54