Home > Geen categorie > Schaatser van de maand december: Henriëtte Goede

Schaatser van de maand december: Henriëtte Goede

Begin jaren 80 ben ik in aanraking gekomen met het schaatsen door mijn toenmalige buurman John Schenk. Sindsdien ben ik besmet met het schaatsvirus en schaats ik actief. Ik ben begonnen bij HGI om vervolgens via ASC Jaap Eden en Stg Zaanstreek weer bij HGI te belanden. Terug op het nest dus en dat voelt goed. Mijn eerste trainingen waren bij Ron Nooitgedagt. Ik heb vooral veel van hem door geleerd door achter hem te rijden en hem na te doen. Technisch zag het er zooo mooi uit zoals hij schaatste! En laat ik de techniek nu het mooiste aspect vinden aan schaatsen.

Inmiddels ben ik 35 jaar bezig om dit te onder de knie te krijgen. Wat niet gaat lukken, met schaatsen ben je nooit klaar. Daarbij is de techniek behoorlijk veranderd ten opzichte van vroeger en zijn er ook nog eens klapschaatsen op de markt gekomen. Ik vind dat jammer; ik vond het schaatsen op conventionele schaatsen moeilijker en mooier.

Ik rijd nog steeds graag langebaanwedstrijden. Ik vind het gewoon te leuk om te doen. Vanwege mijn leeftijd mag ik inmiddels wedstrijden rijden bij de masters;) In 1999 werd voor de eerste keer een officieus NK voor masters georganiseerd in Dronten. Inmiddels heeft dit NK een officiële status bereikt, wordt er jaarlijks gestreden om de titel Nederlands Kampioen en gaat het niveau ieder jaar omhoog. Een stukje erkenning voor het masterschaatsen!Nederlands kampioen allround dames 45-50 jaar 2012

Prachtige buitenlandse (masters)toernooien waar ik mooie herinneringen aan heb en stuk voor stuk heb beleefd als hoogtepunten zijn Bjugn, Stavanger, Baselga, Berlijn, Erfurt, Inzell,Kolomna… Zelfs in Calgary waar ik helaas een diskwalificatie opliep, heb ik als een bijzondere belevenis ervaren. Ik hoop nog vele jaren actief te schaatsen, waarbij maar één ding belangrijk is: plezier hebben in wat je doet!

PR’s:
 500m    43,73
1000m 1.27,37
1500m 2.10,43
3000m 4.46,59
5000m 8.16,96