Home > Schaatser van de Maand > Schaatser van de Maand (December 2014)

Schaatser van de Maand (December 2014)

Ik ben Christine Carstens, geboren in Friesland in 1957. Op dit moment woon ik al 9 jaar in ´s Graveland en daarvoor heb ik ook heel lang in Landsmeer gewoond.

Ik ben begonnen met schaatsen, achter een keukenstoel op houtjes in Spannum in Friesland. Na veel vallen, opstaan, verdergaan, zwangeren, achter kinderwagens aanrennen en sleetjes trekkende van de kinderen, ben ik in Landsmeer weer op ijs geklommen op de ijsbaan van HGI.
De kinderen schaatsten bij HGI en als moeder leek het me toch nodig en aardig om niet alleen chocomel in te schenken en pannekoeken te serveren, maar ook het ijs op te gaan.
Ik denk dat het door de meewarige blikken van omstanders kwam, door de blaren na een rondje den Ilp, of door de spierpijn, nadat ik echt probeerde mn best te doen, dat ik besloot dat er wat moest gebeuren. Jarenlang had ik me kunnen verbergen achter mn zwangere buik, een kinderwagen of een keukenstoel. Nu werd het tijd dat er verandering ging komen.

Jelle plaatste een oproep in de HGI krant met daarin het voorstel dat er geschaatst kon worden door recreanten onder begeleiding van trainers van HGI, op de donderdagavonden op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Vanaf het eerste uur dat die mogelijkheid er was heb ik meegedaan! En…. met plezier! Les van Bob Vink, jarenlang, van Bob z´n dochter en inmiddels al weer enkele jaren les van Ants Tilma. Er zijn nog steeds een aantal mensen die er vanaf het begin bij waren, en het is een leuke groep mensen. Ik zal eerlijk zeggen, dat mijn schaatsprestaties niet heel erg denderend zijn,maar de HGI leden zijn heel lief en smeren me dat niet al te zeer in. Ik vrees ook, dat mn schaatsen niet heel erg veel beter zal worden,dan mn huidige niveau. Maar……. ik blijf komen, en met plezier! De tijd in de “Skeeve Skaas”na ons schaatsuur, is ook heel belangrijk,inmiddels is het cafe “Jaap”geworden en ook daar is de nazit prima!

De activiteiten die HGI organiseert, dat zijn er zeer veel. Ik doe niet overal aan mee, maar de avonden in Hoorn zijn mij wel zeer goed bevallen.

Ik verwonder me over de prestaties die vele HGI leden leveren, op het ijs, en zie dat velen wel vooruitgaan, grandioos. Ondanks alles, is het wel zo, dat wanneer er natuurijs ligt, ik blij ben om toch tochtjes mee te kunnen rijden, en dat was toch de insteek! De club draag ik een warm hart toe, ik heb veel respect voor het grote aantal mensen die zich inzetten voor HGI, klasse!

Swen Faber stuurde me een mail toe met info over de LOL verkiezing Vereniging van het jaar. IJsclub HGI doet ook mee, elke 3 dagen kan je stemmen, niet vergeten allemaal! De inzending van HGI is een prachtig filmpje, en ook al woon ik inmiddels al 9 jaar niet meer in Landsmeer, ben ik ook lid van de Ankeveense ijsclub, toch blijf ik fan en lid van HGI.