Home > Schaatsnieuws > Sablikova denkt serieus na over wielercarrière

Sablikova denkt serieus na over wielercarrière

Sablikova denkt serieus na over wielercarrière

28 juni 2010

Schaatster Martina Sablikova denkt serieus na over een wielercarrière, en denkt zelfs dat ze een gouden medaille kan halen op de Olympische Spelen van 2012 in Londen, op de fiets.

De Tsjechische, die heerst op de 3000 en 5000 meter op het ijs, werd gesterkt in haar vermoeden door haar onverwachte Tsjechische titel op de weg. Ze was ook al nationaal kampioene tijdrijden geworden, individueel en als lid van haar clubteam.

Het eerstvolgende doel van Sablikova wat wielrennen betreft is nu het wereldkampioenschap in september in Melbourne. Volgens haar coach, Petr Novak, is dat prima te combineren met het schaatsseizoen, dat half november begint. Het uithoudingsvermogen heeft ze namelijk al, ze moet alleen wat vaker trainen op de fiets.

Sablikova zei maandag in de krant MF Dnes dat ze weet dat de weg naar Londen lang is. Toch wil ze het graag waar gaan maken. “Er wachten nog vele kwalificaties en wedstrijden. Mijn trainer zal me nergens toe dwingen. Maar het is waar, ik had absoluut niet op een medaille gerekend in het kampioenschap op de weg. Ik heb zelfs overwogen af te stappen”, aldus de Tsjechische.

Gerelateerd

Schaatsploegen

Schaatsers

 

Meer schaatsnieuws