Home > Verslagen > Rondje Markermeer

Rondje Markermeer

Ik stond 2e paasdag 7u50 met een waterig zonnetje en een temp van -4 voor de Deen in Landsmeer. Alleen !

Even later kwam Ed aanrijden, en nog even later Martin (geen HGI schaatser, wel vaker gezien met fietsen zomer’s) (;-) oops foutje red.). Om even voor 8 uur nog steeds niet meer deelnemers.

Volgens Martin (in Blue train bike-club outfit) zouden een aantal andere leden van Blue train in Oostzaan wachten.

Om klokke 8 gaan fietsen tegen de nog zwakke maar koude noordoosten wind. Inderdaad in Oostzaan nog zo’n 7 blue train fietsers opgepikt waaronder Ron Jagtman (ook in blue train outfit).

Daar reden Ed en ik tussen de blauwe rakkers. En die reden vlot. Tegen de zwakke noord-oost toch al snel boven de 30 km, Bij Hoorn lag het tempo daar al ruim boven. 2 keer zijn we langzamer gaan rijden voor Ed, maar even na Hoorn gaf die aan zo niet verder te willen en ging rechtsomkeert, mij als enige niet wielrenner achterlatend met m’n stalen frame tussen de full-carbon Pinarello fietsen.  Meer aansporing hadden de mannen niet nodig, 33-34 km/u naar Enkhuizen. Geen stop voor koffie daar, want de blue-train mannen drinken pas koffie na half koers en niet ervoor !  35km/uur met de wind dwars over de dijk. met de 1e lekke band. Ik keek uit naar de knik in de dijk waar de wind wat meer mee zou zijn. Onzin, met de wind mee ging het tempo gewoon naar 40.

Om 10u35 koffie-stop in Bataviadorp. 20 min rust, 2 koppen koffie en verder gaat de (bue)trein.

Bij het opstappen hoor ik de mannen nog tegen elkaar zeggen “we gaan geen 40 rijden he… lekker ronddraaien”. Dat leek goed te gaan (al is 38/uur zelf met lichte wind mee een behoorlijke snelheid) tot na het gemaal. Daar werd het tempo opgetrokken naar 45/u Wel hard na 110 km rijden, maar ik kon het nog bijhouden. Misschien maar goed dat mijn hartmeter het niet deed…. Het eind van de dijk was op die manier snel bereikt. En dan wordt het een beetje rommelig door Muiden, IJburg en Amsterdam Noord, en daar was mijn accu toch wel echt leeg. De brug bij Muiden en de Schellingwouderbrug voelden als een alpencol.

De eerste 120 km reden we met een gemiddelde van 31 km/u. We hadden nog 2 meer lekke banden (net na Lelystad en net voor Muiden)

Totaal aantal km 136, hoogste snelheid 46,8 km/u, totale rij-tijd 4u35 min. totaal gemiddelde 29,7 km/u

Volgend jaar hopelijk wat meer HGI deelnemers (en graag iets betere temperatuur, de eerste 2,5 uur waren wel erg koud….)

Groet

Werner