Home > Clubnieuws > Programma Schaatsavond 26 januari

Programma Schaatsavond 26 januari

Schaatsavond Hoorn zaterdag 26 januari

Zaterdag 26 Januari heeft sponsor: “RoosRoos Uitgevers BV” kunstijsbaan “De Westfries” in Hoorn afgehuurd voor een hele avond ijsvermaak voor Landsmeer en Oostzaan.
Het doel van deze avond is om het schaatsplezier te bevorderen van jong tot oud en van recreant tot marathoncrack of sprintkanon.
IJsclub Centrum en Hard Gaat ie hebben het volgende programma in elkaar gezet:

17:30 – 19:00: wedstrijden over 100 meter voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Inschrijving ter plaatse van 17:00 tot 17:30 uur
19:00 – 20:30: Vrij schaatsen voor Landsmeerders en Oostzaaners met tussendoor de prijsuitreiking van de jeugdwedstrijden en gratis Koek&Zopie.
20:30 – 23:00: Teamstrijd

Bij de teamstrijd strijden teams van 4 schaatsers van verschillend niveau, op diverse, hilarische onderdelen, om de inmiddels felbegeerde Jelle Attema Bokaal.

De teamstrijd bestaat dit jaar uit de volgende onderdelen:
Engelse Mijl: op originele houten schaatsen 1600 meter rechtsom, oftewel 4 rondjes de verkeerde kant op.
Start&Rem: een sprint over 100 meter, je mag echter de finishlijn niet passeren maar moet voor de streep stilstaan.
Romeinse 500m: Geïnspireerd op de strijdwagens van de Romeinen, wordt 1 teamlid door 2 anderen voortgesleept over 500 meter. Het spektakel is in de bochten te verwachten omdat men niet in gescheiden rijbanen strijdt.
Teamsprint 4x100m: Estafette met het gehele team over 4×100 meter.
Marathon met handicap: Alle deelnemers starten gelijktijdig. De minst geoefende rijders rijden voorop met een rode wedstrijdband en rijden hun wedstrijd over 5 ronden. De rest mag niet passeren. Hierna volgt de volgende categorie totdat uiteindelijk de meest geoefende rijders 25 ronden gereden hebben.
Uitreiking Jelle Attema Bokaal: om 23:00 uur is er in het restaurant een drankje van de club en gaan we over tot de prijsuitreiking.

Geef jezelf voor 20 januari op via wedstrijden@hardgaatie.nl
De wedstrijdcommissie stelt vervolgens de ploegen samen. Deze ploegen proberen we, op basis van (geschatte) 500m. tijden, zoveel mogelijk gelijkwaardig te maken.

Onder strikte voorwaarden, kan men ook zelf een ploeg samenstellen. Dus wil je met je familie, buurt of bedrijf aan de teamstrijd meedoen, dan kan dat onder de volgende voorwaarden:
-Een ploeg bestaat uit 4 personen waarvan:
-1 Recreant (niet licentiehouder)
-1 Pupil of Junior C
-1 Master
-1 Naar keuze
-Tenminste 1 van de 4 deelnemers is een dame.

Ploegen kunnen zich ook opgeven via wedstrijden@hardgaatie.nl