Home > Geen categorie > Prima debuut van Tom Kant op NK Sprint

Prima debuut van Tom Kant op NK Sprint

Dit weekend maakte Tom Kant zijn debuut op het KPN NK Sprint in Thialf Heerenveen. Het was dit seizoen al het derde nationale evenement waar Tom zich voor geplaatst had. In oktober debuteerde hij op het KPN NK Afstanden op de 1000 meter. Helaas liep dat minder gelukkig af, omdat hij ten val kwam in de laatste bocht van zijn race. Eind december kreeg hij een herkansing door zich wederom te plaatsen op de 1000 meter van het Olympisch Kwalificatie Toernooi. Hij reed een degelijke rit in 1.11,73, maar werd voor de start toch overmand door de spanning en het lawaai van de duizenden toeschouwers in het bomvolle Thialf.

Nu een maand later en vele ervaringen rijker stond hij gisteren aan de start van de 500 meter op het NK Sprinttoernooi met 22 deelnemers. Aanvankelijk had hij zijn zenuwen nog niet geheel onder controle, maar na de eerste rit in 36,66 (19e) was de kop eraf en kon het echt gaan beginnen. De daaropvolgende 1000 meter ging al veel beter in 1.11,49 (11e) en zijn zelfvertrouwen groeide. Helaas begon zijn lies ook op te spelen, wat voor sprinters wel vaker een zwakke plek is.

Zwaar ingetapet om zijn lies te beschermen begon Tom vanmiddag vol goede moed aan de tweede helft van het toernooi. Hij stond 16e in het klassement. Hij voelde zich prima en was zelfs in staat om te genieten van zijn deelname. Dit resulteerde gelijk in een mooi persoonlijk record op de 500 meter in 36,36 (17e). Zijn lies speelde wel iets op, waardoor hij voorzichtig startte op de 1000 meter, maar na zijn magere opening reed hij twee prima volle ronden, wat leidde naar een tijd van 1.11,22 (11e). In het eindklassement werd Tom netjes 14e.

Het toernooi bij de mannen werd gewonnen door Dai Dai Ntab. Overige uitslagenĀ hier