Home > Clubnieuws > Peter Luiten rijdt voor KWF!

Peter Luiten rijdt voor KWF!

Ik heb mij laten inspireren om mee te doen aan de Alpe d’HuZES op donderdag 9 juni 2011 voor het KWF.
Via deze weg wil ik dan ook een oproep doen voor steun en bijdrage voor het goede doel.
Elke bijdrage, klein en groot, is welkom.

Ik wil jullie dan graag wijzen op actiesite :
http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/acties/peterluiten/peter-luiten

Alpe d’HuZES is een happening waaraan 4077 deelnemers meedoen.
Individueel of in 1 van de 605 teams die minimaal 1 of maximaal 6 maal de Alpe d’Huez beklimmen -fiets, hardlopen, ligfiets, handfiets, etc – om zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF en ondersteunde programma’s.

De Alpe d’HuZES is gestart in 2006 als keukentafel initiatief van een fietsgroep met 15 personen door een vriend waarbij kanker geconstateerd werd.
De achterliggende gedachte van het onzinnige idee om zesmaal de Alpe d’Huez te beklimmen was om zoveel mogelijk mensen te interesseren voor de actie om veel geld op te halen voor het KWF.
Inmiddels is het uitgegroeid naar een groot evenement uitgevoerd door de stichting Inspire2live met zeer veel organisatie en enorm aantal vrijwilligers.

De stichting Inspire2Live heeft als extra motto “geen geld aan de strijkstok” ofwel alle gelden worden alleen besteed aan de doelen en programma’s die op initiatief van Inspire2Live zijn opgestart.
De organisatie is zeer professioneel en gericht op maximale resultaat n.l. hoogst mogelijke opbrengst t.b.v. het KWF.
Ik ben zeer gemotiveerd om mee te doen ter nagedachtenis van vrienden die recent zijn overleden aan kanker. Ik zal ze meenemen op mijn bagagedrager als extra motivatie.
Het thema waar ik zoveel mogelijk geld voor op wil halen is Leven met Kanker om goed, gelukkig en gezond te leven met kanker, hoe dubbel dit ook klinkt.
De impact is groot niet alleen voor de patiënt maar ook voor de partner, kinderen, ouders, etc.

Juist het thema goed, gelukkig en gezond leven met kanker motiveert mij door de wijze waarop onze vriendin Lies dit in praktijk bracht om tot het laatste moment positief en zorgzaam te zijn voor andere.
Maar ook door onze schaatsvrienden Rinus en Laurens die ieder op zijn eigen manier maar met volledige intentie een positieve instelling toonden.
Uiteraard moeten wij ook niet vergeten dat vrienden en bekenden veelal na zware medicatie genezen zijn. Ook dit is een situatie waarbij de impact groot is voor de directe omgeving.
De komende 4 maanden staan in het teken van training als voorbereiding op het evenement en er staan verschillenden fietstochten op de planning zoals Groendaaltocht, AmstelGoldRace, Klimmen-Banneux-Klimmen, MathSalden Omlooop, Bergtocht, Boretti Classic, Zuid-Veluwe Klimtocht, etc.

Tijdens de Alpe d’HuZES word ik ondersteund door Carla, mijn 1ste sponsor Berend en Tine , Lisanne als fysio en op afstand door Vreni als 2de sponsor.
Ik wil jullie daarom vragen om mij te steunen door een bijdrage te doen voor mijn actie.
Elke bijdrage, klein en groot, is welkom.

Iedereen die achter deze actie staat kan zijn bijdrage doneren via
http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/acties/peterluiten/peter-luiten/doneren.aspx
Sponsoring kan via directe bijdrage op eenvoudige wijze betaald worden via Ideal (Ideal zorgt dan voor extra bijdrage voor de actie).
Of men kan mij steunen via een bedrag per klim tot een maximum bedrag.
Iedereen kan via de bovengenoemde blog (verslag) op de hoogte blijven van de activiteiten om het doel te bereiken n.l. 6 maal de Alpe d’Huez beklimmen.
Ik zal ook regelmatig verslag doen via de HardGaatIe Site en het krantje.

Nogmaals het thema van de actie :
In de strijd tegen kanker ervaren zowel patiënten als hun dierbaren een groot gevoel van onmacht. Kanker is alom tegenwoordig. Ertegen vechten lijkt zinloos. Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker. Iedereen maakt van dichtbij mee hoe levens drastisch beïnvloed en verwoest worden.

Alpe d’HuZes is opgericht met als doel de onmacht die door kanker ontstaat, om te zetten in kracht. Dit doen we door met zoveel mogelijk mensen steeds weer de grenzen van het mogelijke te verleggen.

Alpe d’HuZes is gegrondvest op de absolute overtuiging dat je de grootst mogelijke voldoening bereikt als je je met hart en ziel inzet voor een ander.

Ter nagedachtenis aan de mensen die te vroeg aan kanker zijn overleden, ter inspiratie van de mensen die aan het strijden zijn.
Onder het motto “Opgeven is geen optie” accepteren we geen beperkingen in wat we kunnen en zullen bereiken.

Wat gaan we bereiken?
Alpe d’HuZes zal telkens een beroep doen op al die mensen die zich bij ons betrokken voelen. Om hun grenzen te verleggen. Te gaan waar nog niemand eerder is geweest: bij het werven van sponsoren, het 6 keer beklimmen van de Alpe d’Huez, het organiseren van een enorm evenement zonder dat het een cent kost, of het opzetten van een medisch programma dat de gezondheidszorg revolutionair gaat veranderen. Elk resultaat dat we behalen (hoe onrealistisch het van tevoren misschien ook leek) motiveert ons de grenzen weer op te zoeken, de lat weer hoger te leggen. We doen dat niet voor onszelf maar voor anderen, die het zo verschrikkelijk hard nodig hebben.

Alleen een dwaas blaast tegen de wind in, maar met zijn allen veranderen we zijn richting.

Onze droom is dat kanker van een dodelijke naar een chronische ziekte evolueert. We willen kankerpatiënten optimaal ondersteunen om hun de mogelijkheid te geven goed, gelukkig en gezond te leven met kanker.

Daarnaast kan iedereen het ultieme geluk ervaren, dat ontstaat door het beste van jezelf te geven voor anderen. Iedereen die betrokken is geweest bij Alpe d’HuZes-evenementen heeft dit geluk aan den lijve ondervonden. De kracht die daar vrijkomt is de brandstof voor het verwezenlijken van alle dromen die we koesteren.
We hebben een missie:

Anderen faciliteren en inspireren om Goed, Gelukkig en Gezond te leven met kanker.