Home > Geen categorie > ‘NK’ Pupillen en NK Supersprint Junioren

‘NK’ Pupillen en NK Supersprint Junioren

Nederlands Pupillen Toernooi 2016 in Groningen

Emma Fransen deed zaterdag 30 januari mee aan het 22e Nederlands Pupillen Toernooi! Kinderen uit het hele land kwamen bijeen in Kardinge in Groningen om te strijden voor de titels. Stefan Groothuis kwam als gast een 1000m rijden en er zijn veel persoonlijke records verbroken. Het iSkate Nederlands Pupillen Toernooi (NPT) is het enige landelijke toernooi tussen de snelste pupillen uit heel Nederland. Dit toernooi is in schaatsend Nederland gaan leven als het officieus Nederlands Kampioenschap voor pupillen. Van alle 18 ijsbanen in Nederland werd per categorie de baansnelste uitgenodigd. Vervolgens werden de volgende 9 snelste rijders van de landelijke KNSB-ranglijst toegevoegd. Tenslotte werd het deelnemersveld gecompleteerd door  1 deelnemer van de organiserende vereniging STV Eemsmond.

HGI rijder Emma Fransen mocht als baansnelste van de Amsterdamse Jaap Edenbaan deelnemen aan dit mooie toernooi bij de meisjes pupillen B. Zij wist haar persoonlijke records te verbeteren op beide te rijden afstanden en eindigde als 24e in het algemeen klassement. Op de 500m reed ze 52,64 en op de 700m 1.14,18 een prima resultaat en een mooie belevenis!

De uitslagen van het NPT vindt U hier

 

NK Supersprint Junioren in Den Haag

Emma KantEmma Kant deed zaterdag 30 januari mee aan het Nederlands Kampioenschap Supersprint voor junioren op ijsbaan de Uithof in Den Haag. Zij plaatste zich voor dit spannende evenement door eerder deze maand 3e te worden op de regioselectiewedstrijd in Hoorn.  Op het programma stonden 2 x 100 meter en 2 x 300 meter. Emma wist zich iedere race te verbeteren en haar persoonlijke records verder aan te scherpen. Op de 100m reed ze 11.67 en 11.54 en op de 300m 27,28 en 27,02 Zij werd knap 6e in het eindklassement.

De uitslagen van het NK Supersprint C-junioren dames vindt U hier en de uitslagen van alle junioren zijn hier te vinden.