Home > Verslagen > NK masters in Groningen

NK masters in Groningen

Afgelopen weekend (7 en 8 maart) vond het NK masters plaats in Groningen. Kardinge staat bekend als een koude baan, hoe anders was het tijdens dit NK. Buiten een mooi lenteweertje leverde binnen in de hal prachtige omstandigheden op.

Het niveau bij de masters gaat ieder jaar omhoog, ook in de breedte. En waar senioren B (leeftijd 30/39 jaar) eerst hun neus ophaalden voor het NK masters, groeit nu het aantal deelnemers in deze categorie. Een mooie positieve ontwikkeling en erkenning voor het masterschaatsen! Marja Roos, Evelien Mager, John van Dijk en Marco Roos reden namens Hard Gaat Ie het allround kampioenschap, Henriëtte Goede reed een 500 en een 1000 meter. Menig club is jaloers op zo’n grote afvaardiging uit één vereniging.

Marja was al een paar weken niet fit, maar besloot toch te starten. Zij reed een degelijk kampioenschap en presteerde naar kunnen.
Evelien beleefde een superweekend, het ene na het andere pr verscheen op het bord. Dat is nog eens leuk schaatsen!
De eerste dag van Marco verliep niet geheel naar wens, op de tweede dag kon hij zich nog enigszins revancheren met een redelijke 1500 meter.
John was vol goede moed naar Kardinge afgereisd, maar zag zijn droom bij de 500 meter in vlammen opgaan; een diskwalificatie vanwege niet stilstaan bij de start. Gelukkig nog wel podiumplaatsen voor John op de 1500 meter (zilver) en 3000 meter (brons); het NK afstanden is geïntegreerd in dit kampioenschap.
Henriëtte startte slechts op twee afstanden vanwege een kwakkelend seizoen. Zij was tevreden met de technische uitvoering van haar races.

Kijk voor alle uitslagen http://www.knsb-nhu.nl/db/WAS54fdf718902bf/Uitslagen.pdf
en
http://www.knsb-nhu.nl/db/WAS54fdf718902bf/Klassement_Allround.pdf

En hieronder nog John op het podium.

NK masters 1