Home > Geen categorie > NK Masters Allround & Afstanden

NK Masters Allround & Afstanden

Afgelopen weekend werd in de Westfries in Hoorn het NK Masters 2016 verreden. Hierin is in verschillende leeftijdsklassen gestreden om de Nederlandse titels Allround en Afstanden. Hard Gaat Ie was dit jaar sterk vertegenwoordigd, want voor dit kampioenschap hadden maar liefst vijf HGI leden zich weten te plaatsen op basis van hun gereden tijden in het afgelopen seizoen. De omstandigheden waren zwaar door de temperatuur (11 graden) in combinatie met de vochtigheid, waardoor er hard gewerkt moest worden door de deelnemers.

Imme Kampen, Evelien Mager, Henriette Goede, Marja Roos en Marco Roos stonden aan de start. Met deze deelnemers had HGI eigenlijk al direct een podiumplek verdiend, want van alle deelnemende verenigingen behoorde HGI tot de top drie met het meest aantal geplaatste rijders voor dit Nederlands Kampioenschap. Ieder jaar gaat het niveau verder omhoog waardoor het al een knappe prestatie is om je hiervoor te plaatsen.

Imme Kampen reed bij de dames Senioren B een degelijk toernooi. Met twee achtste plaatsen op de 1000 en de 1500 meter en een negende plaats op de 500 meter. Eindigde ze uiteindelijk op de achtste positie in het klassement.

evelien magerEvelien Mager kan terugkijken op een prima verreden toernooi. Evelien wist zich zondag te plaatsen voor de slotafstand de 3000 meter. Mede door haar vijfde plaatsen op de 500 en 1000 meter en haar vierde plaatsen op de 1500 en de 3000 meter behaalde zij ook een fraaie vierde plaats in de eindrangschikking in haar categorie dames 45.

NK Hoorn 20 21 februari 2016 Podium 500Henriette Goede kwam zaterdag goed uit de startblokken en wist op de 500 meter direct een podiumplek op te eisen met een mooie 2e plaats (foto). Op de 1000 meter miste ze op een haar na het podium wat een vierde plaats betekende. Ook op de 1500 meter en de 3000 meter noteerde Henriette nog twee keer een vierde plaats, waardoor ze in het eindklassement op een vierde plaats eindigde in de categorie dames 50. In deze klasse reed ook Marja Roos naar behoren haar afstanden. Op de 500 meter reed zij weer onder de 50 seconden. De 1500 meter zaterdagmiddag was mede gezien de omstandigheden een zware rit. Uiteindelijk sloot Marja zondag haar toernooi af met een 1000 meter en een tiende plaats in de eindrangschikking.

De enige mannelijke deelnemer van HGI Marco Roos zit in een zware categorie (heren 50) met een aantal mannen, die nog probleemloos 42 seconden reden op de 500 meter. Marco reed een redelijke 500 meter in 45 seconden en een technisch goede 1500 en 3000 meter. Met uiteindelijke een dertiende plaats kon Marco tevreden terugkijken op dit Nederlands Kampioenschap.

Voor alle uitslagen per categorie klik hier