Home > Verslagen > Nightbike for kids

Nightbike for kids

Zaterdag 22 november organiseert MTB-Twiske een nightbike for kids op de vaste route “het Smaal” in het Twiske.

Vanaf 19:00 uur is het verzamelen bij het clubhuis van IJsclub Centrum Oostzaan, Twiskeweg 97 te Oostzaan (gratis parkeren!). Hier worden de groepjes samengesteld en als je geen goede lamp hebt stelt BBB via Beekhovenbikes een aantal testlampen ter beschikking. Om 19:30 gaat de eerste groep onder begeleiding van minimaal 1 volwassene op pad. Starten kan tot 20:40 uur want om 21:00 uur moet iedereen uit het bos zijn. Je mag binnen deze tijd zoveel rondjes fietsen als je kan.

22 november is het, hoe toevallig, nieuwe maan. Het is dus echt pikkedonker in het Twiske. De route in het Smaal is een singletrack van ongeveer 3,5 km lengte, de track slingert tussen de bomen door en kan een beetje modderig zijn. Om er voor te zorgen dat iedereen in het spoor blijft wordt de route uitgezet met glowsticks! De natuur is hier erg mooi en er is een kans dat je een uil ziet, een vos, konijnen, vleermuizen, etc.

Het is een nieuw evenement waarvoor we toestemming hebben gekregen van de provincie en het recreatieschap. Deze eerste keer zien wij als een pilot, het aantal deelnemers zal daarom beperkt zijn. Afhankelijk van de reacties van de kinderen en de feedback van de ouders zullen we beslissen of dit een jaarlijks terugkerend evenement wordt en in welke vorm. Deelname is dit jaar gratis en staat open voor ieder kind met een mountainbike. Ouders worden verzocht om ook op de mountainbike te komen zodat we voldoende begeleiders hebben en daarmee de groepen klein kunnen houden. Deelname is voor eigen risico. Je hoeft je niet van te voren op te geven, we zien je graag verschijnen op zaterdagavond 22 november!

Belangrijk! Dit evenement gaat alleen door als het weer het toe laat, op uiterlijk vrijdagavond 21 november nemen wij deze beslissing en communiceren dit via de website www.mtb-twiske.nl

Vragen? Stel ze via info@mtb-twiske.nl.