Home > Geen categorie > Niels Brandt weer op NPT Kardinge

Niels Brandt weer op NPT Kardinge

Zaterdag 25 januari werd het Nederlands Pupillen Toernooi (officieus Nederlands Kampioenschap) in Groningen gereden. Net als vorig jaar deed Niels Brandt mee aan deze wedstrijd. De snelste pupillen van Nederland strijden hier om de prijzen.

Bij de pupillen B begon Niels het toernooi met een valse start op de 500m. Door de spanning trilde hij iets en stond hij niet geheel stil. Als er bij de herstart met één van de twee rijders weer iets mis gaat volgt er meteen diskwalificatie. De spanning liep dus op. Bij de tweede start moest Niels echt helemaal stil staan, hierdoor ging hij iets te traag van start. Hij reed met 49.94 toch nog een 18e tijd. Mooi om nog even te noemen is, dat de 1e plek op de 500m meisjes pupillen B ging naar Quinty Hersi, een rijdster van de Amsterdamse ijsclub HCA.

De tweede afstand voor Niels was de 700m. Na zijn teleurstelling over de 500m wist hij zich goed te herpakken en ging hij vol van start om zijn persoonlijk record te verbeteren. Niels wist inderdaad zijn pr te verbeteren met maar liefst 3 seconden. Hij kwam na 1.11.04 min over de finish. Dit was de 21e tijd.

Het was weer een mooi toernooi.