Home > Geen categorie > Niels Brandt 3e op NK Jeugdmarathon

Niels Brandt 3e op NK Jeugdmarathon

Afgelopen zaterdag werd het Nederlands Kampioenschap jeugdmarathonschaatsen gehouden in Hoorn. Via de Gewestelijke Kampioenschappen hadden HGI rijders Iris Verbeek (pupillen A), Niels Brandt (pupillen B) en Emma Fransen (junioren B) zich geplaatst voor deze wedstrijd.

Iris en Niels moesten eerst een voorronde schaatsen, de snelste 12 mochten naar de finale. Iris had een ongelukkig begin met een val in de eerste ronde, toen weer ernaartoe gereden en helaas met 1 ronde te gaan weer gevallen. Niels zijn voorronde was even aftasten met zoveel schaatsers op het ijs. Maar met een versnelling in de laatste ronde reed hij als snelste over de finish, waarmee hij de finale behaalde.

In de finale moest Niels strijden met 24 jongens, over 6 ronden. Ook nu weer best druk op het ijs en hij kon lastig naar voren schuiven, spannend! Met nog 1 ronde te gaan zag hij dat de uiteindelijke winnaar Sem Spruit aan de buitenkant ging versnellen en hij kon erachteraan! Een groepje stormde zij aan zij naar de finishlijn en Niels werd 3e van Nederland! Gefeliciteerd Niels met deze mooie prestatie! De basis voor deze podiumplaats is gelegd bij de marathon wedstrijden in Amsterdam, ook speciale dank aan de trainingsmaatjes bij HGI: Lisa, Iris, Tom, Gijs en Ingmar en natuurlijk alle trainers!

Bij de junioren B streden 46 dames over 25 ronden om de prijzen. Emma Fransen eindigde in de middenmoot als 25e.

Alle uitslagen hier

Foto’s: Hanneke Mennens 📷 focusbyhanneke