Home > Geen categorie > Nederlandse Junioren winnen Landenwedstrijd in Erfurt

Nederlandse Junioren winnen Landenwedstrijd in Erfurt

Emma Kant was één van de Nederlandse junioren die een mooi resultaat neerzette in de landenwedstrijd Nederland – Noorwegen – Duitsland. AnnouncementIn de Gunda Niemann Stirnemann Eishalle moest Emma om 10 uur al in de eerste rit starten op de 500m, niet echt ideaal. Toch was haar 43,30 nog goed voor een 4e plaats. Op de 1000m ging het al beter, zij verbeterde haar persoonlijk record met bijna een halve seconde naar 1.25,81, wat wederom goed was voor een 4e plaats.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In de teamsprint waren de Nederlandse dames oppermachtig. De Nederlandse B-junioren wonnen, maar werden knap gevolgd door de Nederlandse C-junioren, waar Emma samen met Maud Lugters en Femke Kok deel van uitmaakte. De zilveren medaille was een mooie afsluiting van de 1e dag. Derde werden de Duitse B-junioren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De 2e dag begon voor Emma weer met een 500m. Nu startte ze in de 4e rit en dat pakte voor haar veel beter uit. Met een prima race in een tijd van 42,52 wist ze nu het podium te halen met een 3e plaats. Dit kunstje flikte ze nogmaals op de 1500m, weer met een goede race in een nieuw persoonlijk record van 2.11,02, slechts een paar honderdste verwijderd van het zilver. Uiteindelijk viel Emma net naast het podium met haar 4e plaats in het eindklassement. Maud Lugters won alle afstanden met 2 nieuwe baanrecords, Femke Kok incasseerde alle zilveren medailles, Debby Behr won het brons in het eindklassement. Emma kijkt zeer voldaan terug op haar debuut in het Nederlandse team. De 3 nieuwe persoonlijke records zijn ook goed voor 3 nieuwe HGI clubrecords.

Het Nederlandse team won in Erfurt overtuigend met een puntentotaal van 1150, Duitsland werd tweede met 630 punten en Noorwegen derde met 549 punten.