Home > Schaatsnieuws > Mogelijk geen NK afstanden voor Kramer

Mogelijk geen NK afstanden voor Kramer

Mogelijk geen NK afstanden voor Kramer

24 augustus 2010

De kans is reëel dat Sven Kwamer er niet bij is op de NK afstanden, dat zal plaatsvinden van 31 oktober tot en met 2 november. De meervoudig schaatskampioen, die momenteel in Calgary aan zijn conditie werkt, liet weten aan NUSport dat het nog geen beklonken zaak is dat hij zal deelnemen aan het evenement.

Fit worden

Als reden hiervoor dient dat Kramer later is gestart met de preparatie voor het komende seizoen. De winnaar van het olympisch goud op de 5000 meter in Vancouver legt vooralsnog de prioriteit bij zijn conditie. “Ik wil gewoon weer fit worden,” zegt Kramer. “Het fundament voor de komende vier jaar neerleggen.”

Intensiteit

De coach van Kramer, Gerard Kemkers, neemt zelfs het woord ‘roofbouw’ in de mond als hij spreekt over de inspanningen van zijn puplil in de aanloop naar de Olympische Spelen en het WK allround. Op het laatstgenoemde evenement behaalde Kramer de wereldtitel.

Keuzes maken

Daarom dient er volgens Kemkers vanaf nu wat kieskeuriger te worden omgegaan met deelnames aan diverse evenementen. “We moeten keuzes durven maken”, aldus Kemkers. “En dus zeggen: ‘Als je niet goed bent, rijd je gewoon niet’. Het fundament van Sven is weggenomen. We gaan nu twee jaar een fundament bouwen, zorgen dat de motor weer groot is.”

Grote doel

Het mag geen verrassing heten op welk evenement Kramer zijn pijlen voornamelijk zal richten. “Het doel zijn de Spelen van Sotchi 2014”, deelt Kemkers verder mee. “Dus het is geen garantie dat hij de NK afstanden rijdt. We laten het gewoon op ons af komen. En dat kan ook voor het EK gelden. Hij blijft basiswerk doen, geen wedstrijdspecifieke trainingen. Het gaat er om dat hij de jaren er na weer grensverleggend is.”

Gerelateerd

Schaatsers

 

Meer schaatsnieuws