Home > Geen categorie > Merlijne Kaizer en Ingmar Kaizer winnen jeugdmarathoncompetitie

Merlijne Kaizer en Ingmar Kaizer winnen jeugdmarathoncompetitie

Zondagochtend 12 maart werd de finale van de jeugdmarathon gereden. De finale volgde op 9 marathoncompetitiewedstrijden die door het seizoen heen om de week werden gereden. Bij elke competitie wedstrijd kunnen punten worden verdiend en het totaal aantal punten is bepalend voor de positie in het eindklassement.

Bij een lichte motregen kwamen veel Hard Gaat Ie rijders aan de start voor de finale. Als eerste gingen de meisjes pupillen DC van start. Merlijne Kaizer reed netjes en kwam als 3e over de finish en reed zo naar een 1e plek in het eindklassement. Filippa van Dijk werd 4e en Betty Dolan 6e.

Hierna startten de jongens pupillen DC. Helaas viel Matthijs Put in de eerste bocht. Hij stond op en reed toch de marathon geheel uit. Het peloton reed op hoge snelheid door. Bij een ontsnapping wisten Maxime Constandse en Kees Joon zich bij de koplopers te voegen. Stijn Verbeek en Dook van Olst hielden stand in het peloton. Pieke van Olst wist in de laatste ronde nog een versnelling te plaatsen en reed de marathon vlak achter het peloton uit. In het eindklassement eindigde Stijn Verbeek als 8e, Dook van Olst als 6e, Maxime Constandse als 3e en Kees Joon als 2e.

Bij de meisjes pupillen AB werd er een mooie strijd geleverd. Helaas viel Vera Put in de eerste bocht, maar op pure wilskracht reed ze de marathon uit. De finale kon niet veel meer veranderen aan de top drie maar voor de plaatsen daar onder moest nog worden gestreden. Tara Hanssen eindigde in het eindklassement op de 3e plaats, Sylke Nolen op een 5e plek en Toots van Olst op plek 7.

De jongens pupillen AB gingen meteen Hard van start. Koenraad Korlaar kon zich lange tijd handhaven bij de koplopers, maar moest helaas in de laatste ronden lossen. Hij reed een mooi resultaat met een 7e plek bij de finale.

Ingmar Kaizer rijdt al het gehele seizoen stabiel in de marathon bij de junioren CB. Ook in deze finale zat hij er goed bij en reed hij geregeld op kop. Bij de eindsprint moest hij zijn meerdere erkennen en eindigde hij op een 3e plek. Dit was voldoende voor een 1e plek in het eindklassement. Ook Tim Verbeek wist zich lange tijd te handhaven in het peloton, helaas miste hij net de boot bij een versnelling.

Al met al een mooi einde van het jeugdmarathon seizoen. Uitslagen hier