Home > Geen categorie > Marleen Hendriks wint op WK Shorttrack Masters

Marleen Hendriks wint op WK Shorttrack Masters

Op de 8e Masters International Shorttrack Games op de Jaap Eden in Amsterdam boekte Marleen Hendriks succes met een eerste plaats op de 500 en 1500 meter. Zij deed mee in de leeftijdscategorie 40-44. Hier volgt haar verslag.

Hi, ik ben Marleen Hendriks en ik ben “HGI ouder” en jeugdschaatsbegeleider en heb meegedaan aan het WK shorttrack voor masters in Amsterdam. Met succes want ik heb gewonnen😀! De vrouwen reden allemaal tegen elkaar, 30 jaar en ouder ipv aparte finales voor de verschillende leeftijdsklassen (zoals bij de mannen). Dat was super leuk want daardoor kon ik in de finales ook strijden tegen een oud prof van boven de 50! Ik was 3e in de A finale op de 1000, wereldkampioen op de 500m, 5e op de 777 (50m voor de wereldtitel vanaf de kop onderuit gehaald door de nr 2😬), 1e op de 1500. Algemene klassement daarmee ook gewonnen. Officiële eindklassement is alleen opgemaakt in leeftijdsgroepen maar was overal snelste in vrouwen 30 en ouder.

Die met die aegon pakken is het relay team, ook goud mee gewonnen voor de Britten en de Canadezen. Omdat wij als enige geen nationale pakken van de bond hadden gekregen hebben we zelf old school jaren 90 pakken geregeld. Dat lukte pas de dag voor de wedstrijd.

Oh ja en ik heb ook nog een wereldrecord gereden op de 1500m vrouwen 40/44. En met het relay team ook een wereldrecord voor vrouwen boven de 30😀

Uitslagen hier